Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AKo

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
129 Wyświetlenia
pastexas

MP1 ($3.35)
MP2 ($3.85)
MP3 ($10)
CO ($3.85)
Hero (Button) ($11.76)
SB ($9.93)
BB ($3.40)
UTG ($4.10)
UTG+1 ($10.67)

Preflop: Hero is Button with K, A
2 folds, MP1 bets $0.30, 3 folds, Hero raises to $0.90, SB calls $0.85, 1 fold, MP1 raises to $3.35 (All-In), Hero calls $2.45, SB calls $2.45

Flop: ($10.15) Q, K, 8 (3 players, 1 all-in)
SB checks, Hero checks

Turn: ($10.15) 6 (3 players, 1 all-in)
SB bets $0.35, Hero calls $0.35

River: ($10.85) 3 (3 players, 1 all-in)
SB bets $0.70, Hero calls $0.70

Ponieważ mam małe problemy z działaniem HUDa na kopmuterze na którym obecnie gram, nie mam zadnych statystyk na przeciwników.

Ręka, która czuje, ze rozegrałem naprawde słabo. Duży kłopot miałem, po sprawdzeniu 3beta przez gracza na SB i 4becie shorta. Jednak z wczesniejszych rozdań nie oceniłem tego shorta na solidnego gracza. Miałem 3 mozliwości:

fold - co wydawało mi sie zbyt słabym zagraniem, choc teraz uważam to za najlepsze wyjście.

all in - w celu wyrzucenia z rozdania SB, jednak bałem się, ze moze sprawdzic, a nie chciałem sie stakowac z AKo. Na chłodno oceniam, że all in byłby tu akceptowalny.

call - z nadzieją, na fold SB. A w przypaku calla ocenienia sytuacji na flopie.

Wybrałem call, niestety wbrew moim oczekiwanią SB również sprawdził (można było założyc, że tak bedzie). Na flopie trafiam TPTK. SB czeka, a ja mam kolejny dylemat, flop co prawda umozliwia draw do koloru, a ja trafiłem w miare mocny układ. SB przed flopem oceniłem jednak na ręce takie jak JJ, QQ, AK. Nie majac ochoty inwestowania dalczych pieniędzy w to rozdanie równiez czekam. Na turnie kompletuje sie draw do koloru, Sb wykonuje mikro raise, które sprawdzam, na rivierze kolejny mikro raise, który równiez sprawdzam. Podbicia te sprawdzałem ze wzgledu na ich wartośc.

Przyznaje, ze na flopie przestraszyłem sie wielkości puli i pogubiłem, jednak nie wiem jak powinno to byc dalej rozegrane. ?(

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Tutaj jest problem z tym pf, bo z jednej strony chcesz callowac, aby wrecz utrzymac SB ze slabszym range w puli, ale to sie robi mega ciezki spot, bo nie wiesz, czy dociagniesz reke do SD, jesli nic nie trafisz. Z kolei AI czesto bedzie overplayem, bo sprawdza Cie tylko slepsze rece... ALE SB coldcalluje OOP Twoj 3bet, co wg mnie mowi nam najczesciej ze to jest raczej fisha i patrzac na to, mysle ze broke pf nie jest w cale takim zlym pomyslem.

Odpowiedz
Cytat