Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo

5 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
127 Wyświetlenia
rabusf

Full Tilt No-Limit Hold'em, $0.10 BB (6 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (UTG) ($10)
MP ($10.31)
CO ($10)
Button ($10)
SB ($8.55)
BB ($15.91)

Preflop: Hero is UTG with A, K
Hero bets $0.35, 2 folds, Button raises to $1, 2 folds, Hero raises to $2.45, Button raises to $10 (All-In), 1 fold

Total pot: $5.05 | Rake: $0

po20 h 20/20
uznałem że to raczej normalny gracz, chociaz wiadomo ze po 20 h nic nie mozna powiedziec ale zapowiada sie raczej lepiej niż gorzej :)

1) Nie mam pojęcia jak mam rozgrywac AK na SH OOP. Co mam zrobić w takiej sytuacji?Call AI jest bardzo close bo pot odds to jakies 37 %, jeżeli dam przeciwnikowi QQ+,AK to eq jakies 38%

4 odpowiedzi

Powszechnie się przyjmuje że z reami typu TT-QQ, AK nie robi sie 4b/fold bo zamieniasz je w bluff co jest w teroii gry ogromnym bledem - moim zdaniem na micro ta zasada traci na wartości, bo ludzie 5shovują KK+ zawsze, z AK, QQ czasami grają flatcall. Więc ja powiem szczerze widzę tam miejsce na fold, ale prawda jest taka, że zdecydowane wole tutaj albo fold do jego 3b, albo 4b/call i liczenie na szczęście niż 4b/fold z AK, bo do bluffu ręki nie potrzebujesz.

ale się rozpisałem :)

Gomez224

generalnie podbicia z UTG są respektowane więc nie spodziewam się że on Cię light 3betuje z czymś innym niż QQ+, AK. Dla mnie to jest fold pre-flop bez żadnych readów. Granie call z AK będą oop raczej też mija się z celem, ponieważ jeśli spadnie A, to QQ-KK nam się nie wypłacą a w przypadku trafienia K możemy dostać po tyłku od KK+ bo QQ podobnie nam się nie wypłaci.

fidelloz

Call _thumbsup:

muckinfella

Heya

Nie graj 4bet/fold z AK na tych limitach :)

- jesli grasz 4bet, powinienes miec info ze on jest luzny
- powinienes wiedziec, ze on luzno 3betuje
- powinienes miec na niego jakies ready/staty/info, ze on gra tak a nie inaczej
- z w/w punktu powinienes moc okreslic, czy on stackuje sie nieco luzniej

Jesli grasz na unka, fold pre nie jest zly i nie, nie jest az tak weak jak sie wydaje i po prostu czekasz na wiecej info/klarowniejsze spoty. Jesli natomiast chcesz kontynuowac, graj tutaj 4bet/call, nigdy 4bet/fold.

pozdrawiam