Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AKo

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
191 Wyświetlenia
Tomislawking

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]SB (Hero)$10.00:///////;BB$11.55:///////;MP2$10.00:///////;MP3$20.76:///////;CO$15.24:///////;BU$12.86:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, K:c.
MP2 calls $0.10, MP3 folds, CO raises to $0.50, BU folds, Hero raises to $1.80, 2 folds, CO raises to $6.20, Hero ?

Przeciwnik: 20\14\3bet 4 po 150 rękach

I co by w tej dość klasycznej sytuacji począć?
Przeciwnik może tutaj mieć JJ+, AKo, AKs, lub ewentualnie można wycofać z jego zasięgu JJ. Daje mi to przy stackowaniu pf ok. 40%, więc jest raczej close. Skłaniałbym się jednak tutaj do odpuszczenia tej puli.

3 odpowiedzi
Lynx33

As played gram fold zwłaszcza przy takim sizingu CO ale wolałbym grać call preflop zamiast 3beta bo jeśli limper jest (a zwykle będzie) słabym graczem to chciałbym utrzymać go w puli.

Pozdrawiam.

Tomislawking Autor wątku
Tomislawking

Nie jestem zbyt przekonany, co do zagrania call. Na flopie znalazłbym się bez pozycji i bez inicjatywy w rozdaniu z trzema przeciwnikami mając AKo, co chyba nie jest zbyt dobrym posunięciem.
Chociaż możliwe, że się mylę :)

I jeszcze jedno pytanko dotyczące podobnego przypadku, ale trzymając na ręce QQ. Z QQ wydaje mi się, że spokojnie można by się stackować pf.

Lynx33

Jeśli alternatywą jest zmiana AK w blef to ja stanowczo wolę grać bez inicjatywy i pozycji ale z fiszem w pocie. Ten fisz w pocie jest zresztą kluczowy bo dzięki niemu ani brak inicjatywy ani pozycji nie są kluczowe bo i tak musisz trafić i z tego bierzesz value.

Jeśli range przeciwnika na stackoff to QQ+ a Ty trzymasz QQ to stackoff i tak jest niepoprawny dlatego ja wolę grać na mikro z takimi rękami flat call by trzymać cały szeroki range przeciwnika w rozdaniu. Twoi przeciwnicy największe błędy będą popełniać na postflopie a nie preflopie.

Pozdrawiam.