Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK squeeze

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
95 Wyświetlenia
MotorcycleBoy25

PokerStars - $0.25 NL - Holdem - 8 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $25.00
BTN: $26.45
Hero (SB): $25.35
BB: $15.00
UTG: $10.00
UTG+1: $25.00
MP: $45.70
MP+1: $29.54

Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has K♣ A♠

fold, UTG+1 calls $0.25, fold, MP+1 raises to $1.25, fold, fold, Hero raises to $3.50, fold, UTG+1 raises to $5.75, fold, Hero calls $2.25

Flop: ($13.00, 2 players) K♦ 6♣ 4♠
Hero checks, UTG+1 bets $9.25, Hero calls $9.25

Turn: ($31.50, 2 players) 4♦
Hero checks, UTG+1 bets $10.00 and is all-in, Hero calls $10.00

River: ($51.50, 2 players) 8♣

UTG jest nieznanym mi graczem, który dotychczas nie wykazywał się dużą aktywnością i agresją. Rozdanie jest dziwaczne i nie mam pojęcia, jak powinno być rozwiązane stąd seria pytań:

1. limp/4bet zazwyczaj oznacza trapowane AA/ew. KK, czy na unka standardowy fold z AK po moim squeezie nie jest zbyt weak?

2. jego mini 4bet preflop wygląda bardzo mocno, jednak daje mi bardzo dobre oddsy (niewiele ponad 15%)/ co z tego skoro mam tutaj bardzo trudny spot i nawet trafiając TPTK często jestem pokonany. Call wchodzi w grę?

3. Jeśli kontynuuję na 4bet: jaką linią zagrać - 5bet czy call? 5bet/shove jest opcją, bo 5bet/fold jest chyba paleniem kasy?

4. as played: na flopie jego sizing wskazuje na duża siłę zawsze? Czy grałby tak powiedzmy z QQ,JJ żeby wywalić mnie z rozdania?Gram c/fold (nie po to callowałem pre, żeby zrzucać Kxx na flopie)/c/call (pozwalam mu strzelać z QQ) czy c/r?

5. turn - jest tutaj jeszcze miejsce na fold?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
Demiurg12

hej

Nie na unka granie fold preflop z AK nie jest weak gdy wali limp/min4beta z UTG to ultra smierdzi
Call pomimo odsow nie wchodzi w gre , nie trzymasz sie wogole zalozenia , to albo myslisz ze on ma gorzej AQ/JJ QQ AK itp i shipujesz to preflop , albo myslisz ze on ma tylko AA/KK i grasz fold , call mija sie z cel

Nie ma w rozdaniu miejsca na 5bet/fold zreszta bylby to idiotyczne zagranie , wsunac 50-60^ staka a potem spasowac

As played , to tak jak pisze , zrob plan i sie go trzymaj , a nie callujesz preflop z AK zeby trafic taki board , a potem rozkminiasz czy mogles pasowac , bez sensu .. nic sie kupy nie trzyma , jak juz zagrales call musisz callowac bo po to tam zagrales call

Odpowiedz
Cytat