Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK nl50

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
126 Wyświetlenia

PartyGaming - $0.50 NL (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: $50.00
BB: $50.00
UTG: $23.14
MP: $38.15
Hero (CO): $86.63
BTN: $14.25

SB posts SB $0.25, BB posts BB $0.50

Pre Flop: (pot: $0.75) Hero has A♦ K♣

UTG calls $0.50, MP calls $0.50, Hero raises to $2.50, fold, fold, fold, UTG calls $2.00, fold

Flop: ($6.25, 2 players) 5♥ 2♣ 3♣
UTG checks, Hero checks

Turn: ($6.25, 2 players) 5♠
UTG bets $2.97, Hero calls $2.97

River: ($12.19, 2 players) A♣
UTG bets $3.50, Hero calls $3.50

UTG shows 8♥ 8♦ (Two Pair, Eights and Fives) (Pre 55%, Flop 60%, Turn 77%)
Hero shows A♦ K♣ (Two Pair, Aces and Fives) (Pre 45%, Flop 40%, Turn 23%)
Hero wins $18.24

vs fish 22/0 low aggression

mamy tu cbeta na flopie 4value?

Odpowiedz
Cytat
7 odpowiedzi
emilst
BlackMember

Wg. mnie tutaj na część range masz cbeta for value (Ax, FD, OESD), a na część range masz cbeta as a bluff.
Mając tyle equity w pocie na pewno cbetuję flopa i jeśli widać, że fish jest w stanie foldować to poprawiam na J+, jeśli callując flopa nigdy nie folduje to gram check turn i nie spodziewam się dopóki nie mam notki by pasywny fish na river zabetował gorszego busted drawa.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

część range masz cbeta as a bluff.

Np.? Wydaje mi się, że żadnej lepszej ręki tu nie wyrzucimy - każda parka calluje. Ax i oesd, które są gorsze bijemy, więc na pewno może betować 4 value + mieć kontrolę rozdania i dociągnąć jakoś do SD licząć że fish ma gorsze A-high.

Odpowiedz
Cytat
emilst
BlackMember

Vs każda jego para cbet będzie blefem.

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

Ok, ale on tu żadnej parki nie spasuje, 66+ 5x i 3x i 2x też prawie nigdy, bo to fish. Dlatego nie mamy myślę interesu w cbecie for bluff by wyrzucić fisha z 2x, a barellować 2x-3x fisha tez raczej nie chcę.
Tak więc raczej zastanawiałem się nad cbetem 4value.

Odpowiedz
Cytat
MuskTfujWruk
Oldschool Grinder

Ja wole cbet flop bo dostaniemy value od FD, moze od gorszych Ax a na pozniejszych streetach bedzie szansa na wyblefowanie jego niskich pp oraz 3x , 2x

Odpowiedz
Cytat

wedlug mnie lepszy jest cbet flop zeby dostac 2 darmowe karty i miec jakies feq + czasem zdarzy sie ciagnac value od gorszych rak

Odpowiedz
Cytat
krzyziu1
PokerStrategist

Hey

jeżeli gość jest mało agresywny to znaczy że jak zaczekamy to nie dostaniemy beta od gorszych rąk dlatgeo ja wolę tutaj betować, mamy GS+2OC więc możemy nawet triple barrelować na odpowiednich kartach na turnie i riverze aby wyfoldować 66-99.

pzdr

Odpowiedz
Cytat