Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AK nl25

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
225 Wyświetlenia
chemikLO
Oldschool Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.25(BB) Replayer
SB ($57.97)
BB ($25)
UTG ($27.08)
UTG+1 ($35.13)
UTG+2 ($25)
MP1 ($26.33)
CO ($32.32)
Hero ($25)

Dealt to Hero K♥ A♣

fold, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.62, SB raises to $2.75, fold, Hero calls $2.13

FLOP ($5.75) 8♥ 9♦ K♠

SB bets $4.11, Hero calls $4.11

TURN ($13.97) 8♥ 9♦ K♠ J♣

SB checks, Hero checks

RIVER ($13.97) 8♥ 9♦ K♠ J♣ J♥

SB checks, Hero checks

SB

Pre - musi być call
Flop - izi call
Turn - chyba nie mam vbeta
River - zepsułem, wydaje mi się, że powinienem był betować. Wprawdzie nie widzę tu wielu rąk, które mnie callną. Tyle, że jeśli gość ma seta, karetę, AA, Kx, sfarconego jopa, to uderza, a nie czeka. Dlatego jego check oznacza baardzo często słabszą rękę. A skoro on ma zawsze słabiej, to nie jest moim problemem czy to callnie czy nie.

Jeśli by mi się zdarzyło tu dostać c/raise, to co, fold or broke?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
smellslikecheapspiryt
Poker Player

Imho:

On tu rzadko ma monstera, to 3betowany pot i nie odpuscisz łatwo TP, poza tym na riv masz w rangu jeszcze pockety, więc często biłby tu chociaż nisko.

Twój thinbet na riv nadal wyglądałby dość mocno, może Kxy to sprawdzą ale pewnie nic szerzej. A gdyby tam z normalnym sizingiem strzelic? Mocno sie polaryzujesz na tym boardzie i byc moze bedzie cie bluffcatchowac duzo szerzej z srednim sd value, a nadal mozesz repowac jakies hmm JTs, nie wiem ile sprawdzasz 3betow.

Odpowiedz
Cytat
EmiyaKiritsugu
PokerStrategist

Ja wolę betować tu turn i xbackować river. Próbka mała, ale on nie wygląda na takiego co zagra Ci często b/x/b z blefem więc wolę tu betować bo a nuż jakieś parki, słabsze króle opłacą. Poza tym z floatem pewnie betujesz turn więc nie widze powodu by całą akcje przekładać na river.

Odpowiedz
Cytat