Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ak.nl2

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
186 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (7 handed)

Known players:
[tg]BU (Hero)$2.00:///////;SB$2.00:///////;BB$1.94:///////;MP1$2.04:///////;MP2$0.78:///////;MP3$0.74:///////;CO$2.15:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with A:c, K:h.
4 folds, Hero raises to $0.08, SB raises to $0.26, BB folds, Hero calls $0.18.

Flop: ($0.54) 3:h, A:h, 7:s (2 players)
SB bets $0.39, Hero calls $0.39.

Turn: ($1.32) 7:c (2 players)
SB checks, Hero bets $0.76, SB calls $0.76.

River: ($2.84) Q:d (2 players)
SB bets $0.59, Hero calls $0.59.

Final Pot: $4.02.

Results follow:

SB shows a full-house, queens full of sevens(Qc Qs).
Hero shows two pairs, aces and sevens(Ac Kh).

SB wins with a full-house, queens full of sevens(Qc Qs).
Preflop raise i na 3 beta odpowiedziałem callem ponieważ gracz po 230 rękach miał 3 bet 1,3. Widziałem tam AA,KK,QQ,JJ i AK, ewentualnie AQ bo mógł grać luźniej na blindach myśląc, że chce stealować. Spadł A na flopie więc robię c beta. Call może oznaczać AA, i slowplay, lecz widząc check na turnie bardziej się skłaniałem do tego, że jednak tych asów nie ma. Na river jestem na tyle związany z pulą, że chyba trzeba callować. Może błąd popełniłem już na pre, gdzie powinienem grać 4bet albo fold. Nie jestem pewien co do rozegrania więc proszę o ocenę.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Huricano

Przy tym co piszesz standard od początku do końca.
Preflop przeciwko tak tight range 4-bet wyizoluje Cię na mocniejsze ręce, a fold In Position jest mega weak tym bardziej vs resteal który może być nieco luźniejszy od jego standardowego 3-betu.

Flop call standard.

Turn nawet podoba mi się ~57% pot (chociaż grałbym równo 1/2) w 3-betowanej puli, bo on tam praktycznie nie ma drawów.

River najbardziej ch***wy niestety bo trochę krzyczy, że ma QQ(ew. AQ), ale czasami może tak grać z KK - coś w stylu block bet, którym mówi: "no weź nie betuj tak mocno i daj mi tani showdown z KK"

Odpowiedz
Cytat
l1nkpl

Napisane przez Huricano
River najbardziej ch***wy niestety bo trochę krzyczy, że ma QQ(ew. AQ), ale czasami może tak grać z KK - coś w stylu block bet, którym mówi: "no weź nie betuj tak mocno i daj mi tani showdown z KK"

Tylko, ze on w tym momencie wrzucil caly swoj stack wiec nie nazwalbym tego tanim showdownem ;)

Odpowiedz
Cytat
Huricano

:f_eek:

:f_rolleyes:

:f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Na flopie nie robisz cbeta, tylko callujesz cbeta, to tak dla scislosci, a patrzac na to co napisales, to jest fold pre. Tak, fold pre z AK, bo masz goscia ktory po 200+ hands, ma 3bet na poziomie AA/KK/QQ, 0 info o jego grze pozycyjnej, ani o tym jak broni blidnow, nie mowiac o grze postflop.

Odpowiedz
Cytat