Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ak Nl100

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
179 Wyświetlenia
Jeeex

$0.50/$1 No Limit Holdem
HoldemManager
5 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG rico785 ($97)
CO Xatex ($100)
BTN Sam Rodstin ($112)
SB i_never_f0ld ($98.50)
BB Elvis_Prim ($209)

Pre-Flop: ($1.50, 5 players) Xatex is CO K♣ A♥
1 fold, Xatex raises to $3, Sam Rodstin calls $3, 2 folds

Flop: 7♣ 4♣ 4♠ ($7.50, 2 players)
Xatex bets $5.50, Sam Rodstin calls $5.50

Turn: 3♦ ($18.50, 2 players)
Xatex bets $14, Sam Rodstin calls $14

River: 5♥ ($46.50, 2 players)
Xatex bets $36.50, Sam Rodstin folds

Final Pot: $83
Xatex shows
K♣ A♥

Xatex wins $80.68 (net +$21.68)

Sam Rodstin lost $22.50

Uploaded with ImageShack.us

Call open 7%, wiec mysle ze wieksza czesc jego calling range stanowia pockety.
Liczac kombinacje to jesli sie nie myle 88-TT jest ich 18 (jesli flatuje JJ to mysle ze bedzie tutaj foldowal?), a 77,44,55,66 jest 13.
Grajac taki sizing potrzebuje ~43% fold equity - mysle ze easy 3 barrel.
Ofc mozna mu dodac do range czasami jakies FD, slowowane AA/KK/QQ raz na rok, ale az tak duzo to nie zmienia chyba.
Nie chce grac tutaj bet flop c/f turn, bo niewiele zrzucam na flopie, a z kolei nie podoba mi sie granie dwóch barreli i foldowanie na river, bo malo zrzuca na turnie.
Lepiej wygladalaby opcja c/f juz na flopie, ale biorac pod uwage jego wts i dosyc latwy do odgadniecia range to imo:
bet/bet/bet >> c/f flop ?

Prosze o ocene ;)

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
Libera

Siema
Wątpie, żeby taki przeciwnik coś tutaj slowplayował, biorać pod uwage jego wtsd, oraz fold to CB FLOP/turn/river wyglada na goscia ktory czesto calluje 2x i na river sie poddaje, mysle, ze kazdy sie zgodzi, ze on z 4x badz czy tez 33 zagralby nam raise na flop/turn, zostaje tylko 77 moim zdaniem ktore moze slowplayowac, patrzac na jego WTSD mysle, ze zrzucimy go tutaj z 7x oraz jakis 88-TT 5x z FD itp, suma sumarum mysle, że na river calluje nas tutaj 77,55 i 66.

Zasada jest prosta, jezeli betowales tutaj turn na takiego przeciwnika musisz betowac river
moim zdaniem tutaj istotną role odgrywa to jak Ciebie widzi przeciwnik, jeżeli jesteś dla niego gościem który ma river aggreq freq na poziomie 25 badz mniej to nie będzie Ciebie hero callować

Lepiej wygladalaby opcja c/f juz na flopie, ale biorac pod uwage jego wts i dosyc latwy do odgadniecia range to imo:
bet/bet/bet >> c/f flop ?

Więc tak jego bet in position to 70% my na tym boardzie często będziemy z przodu + mamy swoje 6 outów wiec dla mnie c/f tutaj odpada jeżeli gram check to z intencją check call, ale i tak zgodzę się z tobą, że bet bet bet jest tutaj lepszy bo, patrzac na jego niskie wtsd wiemy, że on na river często odpuści a po drodze mamy jeszcze " value " od jego 2 calli na flopie i turnie.

Odpowiedz
Cytat
Jeeex Autor wątku
Jeeex

siema ;)

Czemu myslisz ze on tutaj made handy bedzie raisowal flop/turn?
Ma pozycje, board raczej srednio wpadajacy w moj range etc - zrzuci mnie mega czesto.
Ja mam agresje 35/29/27 - zagralem na setkach dopiero ~30kh, wiec jakiejs masy readow na mnie nie powinien miec :P
Co do 4x to raczej nie widze u niego nic poza 44 :P

Napisane przez Libera
Więc tak jego bet in position to 70% my na tym boardzie często będziemy z przodu + mamy swoje 6 outów wiec dla mnie c/f tutaj odpada jeżeli gram check to z intencją check call

Ok, ma duzy bet ip vs missed cbet i tu na pewno spoko wygladamy grajac c/c, ale on na turnie ma AFq 39% i mysle ze czesto moze uderzac conajmniej 2 barrele, szczegolnie ze ma wwsf 49, a ja nie czuje sie tu mega komfortowo callujac 2x. Tak wiec na niego opcja c/c c/f dla mnie jest troche slaba.

Odpowiedz
Cytat
Libera

Hej

Jak calluje flopa to callluje i turna - nie rzadko również river ponieważ my grając c/c dajemy mu do zrozumienia, że mamy średnio, poza tym trendy są takie, że jak ktoś gra c/c a ty grasz mu beta to grasz 3 barrele

Dlaczego miałby raisować made handy - są tam draw z którymi ty możesz zapłacić/on chce się przed nimi chronić, możesz mieć overpair z którą możesz zapłacić. Co do tego, że z 4x ma tam niby tylko 44 możliwe, ale moim zdaniem od czasu do czasu jakieś 45ss /56ss A4ss może mieć, pewnie zależy od tego kto jest na blindach

Pzdr

PS

W miarę możliwości na przyszłośc, staraj się ukrywać wynik rozdania.

Odpowiedz
Cytat
MaNTissS

z jaka najgorsza reka gracie tutaj 3rd barrel for value?

Odpowiedz
Cytat
Libera

u mnie to pewnie na granicy 99/TT pzdr

Odpowiedz
Cytat