Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AK nl10

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
187 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (5 handed)

Known players:
[tg]MP3$10.30:///////;CO$10.66:///////;BU (Hero)$10.25:///////;SB$11.91:///////;BB$10.94:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BU with K:s, A:s.
2 folds, Hero raises to $0.40, SB raises to $1.60, BB folds, Hero raises to $2.80, SB calls $1.20.

Flop: ($5.7) J:d, K:h, T:s (2 players)
SB checks, Hero bets $2.60, SB calls $2.60.

Turn: ($10.9) 9:h (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($10.9) K:c (2 players)
SB bets $1.35, Hero raises to $4.85, SB calls $3.50.

Final Pot: $20.6.
Results follow:

SB shows a straight, ace high(Q:s A:d).
Hero shows three of a kind, kings(K:s A:s).

SB wins with a straight, ace high(Q:s A:d).

23/18 po 240 rekach

4 odpowiedzi

Dlaczego min 4betujesz pre z AKs? ja wolalbym w tej sytuacji grac call i grac z pozycja na przeciwnika, nie widze sensu tak niskiego 4betu, pozatym warto zobaczyc jaki jest jego 3bet% oop, czesto gracze 3betuja oop duzo wiekszy zakres zeby nie grac bez pozycji, pozatym raisujesz button wiec to wyglada po prostu na steal.
Imo ja gram 4 bet ale wiekszy, gdzies do 4.20
Na flopie gram cbeta
Na turnie twoja reka traci moc ze wzgledu na uzupelniajace sie strity
na river snap call
po calej akcji warto sobie zrobic notke na typa ;-)
pozdro

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

3bet%?
Dlaczego raisujesz river?

AutystycznyAndrzej
Elite Grinder
AutystycznyAndrzej
Elite Grinder

Preflop: sizing jest, według mnie, całkiem ok. Możesz trochę wyżej ale nie chcę przekraczać pewnej granicy, ponieważ będzie to mówiło rywalowi: "nie masz fold equity".

Flop: cbet z zamiarem stackowania się. Nie chcę checkować, bo później będziesz miał zgadywankę na turnie/riverze. Wolę zagrać bet/call, wtedy, gdy zazwyczaj masz solidną rękę.

Turn: check behind z zamiarem poddania się. Nic nie bijesz. 88 i gorzej pasuje flop, rywal ma albo coś typu KJ albo siakiegoś seta. Praktycznie nie w swoim zakresie gorszych rąk. Na flopie biłeś AJ/KQ a teraz od tych rąk nie masz value...

River: ... dlatego nie rozumiem raise na river. Masz tripsa, ale on nie ma gorszych tripsów. Może mieć strity/fulle dlatego ja gram tylko call.