Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ak

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
216 Wyświetlenia
bob600

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $3.70 (37 bb)
BB: $10 (100 bb)
UTG+2: $10.41 (104.1 bb)
MP1: $22.02 (220.2 bb)
MP2: $12.91 (129.1 bb)
Hero (MP3): $14.34 (143.4 bb)
CO: $12.01 (120.1 bb)
BTN: $8.66 (86.6 bb)

Preflop: Hero is MP3 with A K
UTG+2 folds, MP1 calls $0.10, MP2 folds, Hero raises to $0.50, 4 folds, MP1 raises to $1.50, Hero calls $1

Flop: ($3.15) K 7 3 (2 players)
MP1 checks, Hero bets $2.20, MP1 calls $2.20

Turn: ($7.55) 2 (2 players)
MP1 checks, Hero bets $5, MP1 raises to $10, Hero raises to $10.64 and is all-in, MP1 calls $0.64

River: ($28.83) 8 (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$28.83 pot ($1.30 rake)
Final Board: K 7 3 2 8
MP1 showed K K and won $27.53 ($13.19 net)
Hero showed A K and lost (-$14.34 net)

Po 296h 20/13
Przeciwnik drugi raz gra zagrywa limp/raise przeciwko mnie, wcześniej zrzuciłem swoją rękę.

Kolejny raz musiałem się przekonać, że limp/raise u fisha oznacza nutsy. Zrzucać AK preflop po takiej akcji?

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
Moderator
baadnewz01

Imo to dużo zależy tu od jego agresji na pasywnego gracza to co najwyżej mamy tu splita?,a Co myślicie o check behind na Flopie? nie boimy się tu raczej FD,a board nie jest scary a taki limp/raise wygląda dość mocno PRE .

Odpowiedz
Cytat
rusher88

Siema.

Widze ze to nie zoom, wiec generlanie powinienes miec info o przeciwniku :)

Wazne dla mnie jest to czy on ogolnie cos limp/raiseuje, czy te 2 przypadki to byly jedyne?
Masz jakies info z SD?

Odpowiedz
Cytat
bob600 Autor wątku
bob600

Niestety nie mam dostępu do statystyk. Głównym problemem jest to, że HM2 mi się popsuł i używam HM Cloud. A w tym drugim nie można (lub nie wiem jak) w replayerze włączyć pop-upów i przy analizie mogę bazować jedynie na hudzie.

Co do info z SD to mam jedynie WTSD 32%.

Odpowiedz
Cytat
rusher88

W kwestiach reagowanie na limp/raise nie jestem w stanie Ci pomoc w taki sposob jaki oczekujesz - nawiazuje do pytania, czy foldowac AK. Nie wiem tego, bo tu kazdy ma wlasne doswiadczenia. Sa osoby ktore graja tak tylko nutsy, sa osoby, ktore poza nutsami, maja tam mase smieci, czy sredniego zakresu.

Nastepnie, sa pewnie limity/odiamny, gdzie takie zagranie to czesciej nuts, a sa takie, gdzie czesciej ktos bedzie mial tam inne rece.

Pytanie brzmi, ze jesli podejrzewasz/spodziewasz sie tutaj zobaczyc czesto rece typu top range, to czemu tak ostro grasz postflop?

No i zeby nie bylo -> ja gram podobnie, jesli nawet nie 4betuje pre, ale sadze ze IP na FR wiecej value jest w callu, szczegolnie ze spodziewam sie ze AKhigh czesto bedzie dobrym SDv + zatrzymujesz mase zdominowanych rak, ktore moga foldowac do 4betu.
Postflop na takim flopie fastplayuje ta reke, bo chce 3streety value.

Na koniec dodam, ze JESLI wg Ciebie jego range pre jest mocniejszy, tzn. nie zawiera rak typu random AX/KX/eee.. 72o :D to pomysl o tym czy widzisz 3 streety value postflop -> jesli nie, to warto sie zastanowic glownie nad tym czy chcesz grac bet flop + bet turn i czy chcesz grac tak duze sizingi, szczegolnie majac na rece A:c czyli blokujac wiekszosc realnych FD.
Co do calla pre, to poki on nie ma tam tylko 'top top' to ciezko mowiac o zlym callu :).

ps. Majac na mysli info z SD, mialem na mysli bardziej konkretne rece/sposob ich rozegranie, nzi WTSD, bo to niestety samo w sobie bez VPIP i PFR chociazby, nie mowi zupelnie nic.

Ps2. Dobiero zobaczylem staty... tyle ze widzac tylko to co dales, to ciezko sie w jakikolwiek sposob na tym opierac, bo po 300 rekach _cos_ bys wiedzial, tu jest jakas sugestia ze on moze byc troche bardziej tight pre, czy ze jego range moze byc mocniejszy niz zakladalem na poczatku posta i to na to pytanie trzeba poszukac odp majac staty ( tendencja 3betow, frekwencja limow, limp/3betow, foldow postflop + wygrane na SD w porownaniuz jego WTSD ) - na unka natomiast, mozna sie jedynie jakimis ogolnikami jedynie posilkowac.

Tak czy inaczej, glowna idea = czy widzisz 3 streety value, bo jak nie, to bedac IP masz MASE opcji pot control.

Odpowiedz
Cytat