Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJs_NL2

8 Posty
5 Użytkownicy
0 Reakcje
265 Wyświetlenia
bundyrox

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]MP3 (Hero)$2.02:///////;CO$1.43:///////;BU$2.00:///////;SB$2.42:///////;BB$1.57:///////;UTG2$2.24:///////;MP1$2.00:///////;MP2$2.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:s, J:s.
2 folds, MP2 raises to $0.04, Hero raises to $0.12, 4 folds, MP2 calls $0.08.

Flop: ($0.27) 8:s, 6:s, 9:h (2 players)
MP2 bets $0.27, Hero raises to $0.82, MP2 calls $0.55.

Turn: ($1.91) K:h (2 players)
MP2 bets $1.06, Hero calls $1.06.

River: ($4.03) 2:h (2 players)

Final Pot: $4.03.

Results follow:

Hero shows high card ace(As Js).
MP2 shows a pair of tens(Td Tc).

MP2 wins with a pair of tens(Td Tc).

Na flopie najchętniej grałbym bet/shove ale gość zagrał call. Turn mi nie pomógł i nie wiedziałem czy zagrać call czy fold na jego bet. Jak to wygląda w dłuższym okresie czasu patrząc na zyski/straty takiego zagrania

7 odpowiedzi

Na turnie twoja reka mocno traci na wartosci, na flopie miales flush drawa i dwie over karty, na turnie prawdopodbnie ratuje cie tylko A i flush. Ja bym jednak odpuscil turna.

rusher88

Hey!

Widzisz, ogolnie w paru miejsach sie doslownie minimalnie zagapiles, przez co rozdanie nie wyglada tak korzystnie jak by moglo. Przede wszystkim preflop 4x przebijaj taki miniraise. Na flopie mocniej raiseujesz, aby wykorzystac max FEq + aby zbudowac pule, w sytuacji gdzie Twoja reka ma maxymalne euity... wtedy nawet jesli nie wejdziesz all in na flopie, to masz easy call turn, ze wzgledu na odds calla spowodowanego stosunkiem duzej puli do tego co musisz dorzucic.

siweq86

czy jest tu sens grania 3beta na 9outowy kolor, nie lepiej to callować z pozycją?

Dyszka90

Napisane przez siweq86
czy jest tu sens grania 3beta na 9outowy kolor, nie lepiej to callować z pozycją?

Właśnie mnie to samo zastanawia...
wydaję mi się że call na flopie był by ok na Turn bym sobie jeszcze raz na nowo przeanalizował sytuacje i podejmował decyzje biorąc wszystko pod uwagę ;p
Wolę tu kontrolować spota nie lubię takiej sytuacji Rusher można było by tak to rozegrać ? ;>

Jak dawno mnie tu nie było ! :D
No nie opierdalałem się _evil: xD

bundyrox Autor wątku
bundyrox

Po Waszych postach sam zacząłem się zastanawiać czy nie lepiej byłoby tutaj callować z pozycją.
Rusher, mógłbyś dokładniej wyjaśnić jak lepiej byłoby to zagrać? Call z pozycją czy lepiej wrzucić stacka?
Jaka jest różnica w longrunie i jak wyglądają te dwa różne zagrania jeśli by je dokładnie przeanalizować?

siweq86

przebijając x4 to musimy niemal grać push, co prawda zyskujemy FEq, ale przecież to FEq jest tylko dla 0,5$, a ryzykujemy całe 2$. tego nie można pod semiblef nawet zakwalifikować, a callując z pozycją możemy kontrolować rozdanie, zwłaszcza że agresora pfr rzadziej obstawia się na FD, czyli mamy trochę więcej IO.

rusher88

Hey!

Wg mnie shove flop jest tu na miejscu. Callowalbym to, gdyby bet goscia wynosil okolo 0,18$, bo wtedy faktycznie jest co kontrolowac... ale tutaj? Co nam da pozycja? Pot na turnie praktycznie 0,81$, czyli gosc gra tu powiedzmy... 0,6$ i owszem, mamy IO, ale jesli nie trafimy, to inwestujemy ~50% stacka i foldujemy tu river... bez FEq, zdani tylko na karty. Gdyby to nie bylo tak kosztowne, to call > raise, ale w tej sytuacji wole jednak raisowac flopa.