Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJs zoom

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
132 Wyświetlenia
sajmoon7
PokerStrategist

PokerStars Zoom No-Limit Hold'em, $0.10 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com

Button ($21.31)
Hero (SB) ($16.51)
BB ($4.76)
UTG ($12.55)
MP ($12.05)

Preflop: Hero is SB with A, J
2 folds, Button raises to $0.20, Hero calls $0.15, 1 fold

Flop: ($0.50) 5, 9, Q (2 players)
Hero checks, Button bets $0.20, Hero calls $0.20

Turn: ($0.90) 9 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.50, Hero raises to $1.20, Button calls $0.70

River: ($3.30) 10 (2 players)
Hero bets $1.90, Button calls $1.90

Total pot: $7.10 | Rake: $0.32

Grane na unka.

Patrząc na jego sizingi stwierdziłem że on tu nie ma mocno i chcę go wyrzucić na turnie z jakiś pocketów niskich, 5x .

Czy na river blef ma jakiś sens ? Damy raczej nie wyrzuci ani OP dlatego wolałbym tu x/f

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
uche18
Oldschool Grinder

Czesc

Poniewaz grasz na unka to ja wole grac 3-bet PF. Nic nie wiesz o jego grze po flopie i bez trafienia ciezko bedzie ci to zagrac. Co do postflopu to mi nie podoba sie linia jaka zagrales szczegolnie, ze grasz na unka. Nie wiesz co on bedzie wyrzucal i czy w ogole bedzie cos foldowac co jest lepsze od ciebie. Dodatkowo ty masz tu tylko A high i callujesz w zasadzie w ciemno gdzie grasz OOP dlatego dla mnie masz fold juz na F. Jezeli chcesz bluffowac od T to nie graj takimi niskimi sizingami tylko graj tak jak gralbys z FH, 9x czyli ~1,9$ na T i R przy tej puli ~2,4$.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

yo

dlaczego nie 3bet pre tym bardziej vs open 2bb i deep? masz tam latwy 3bet dla value + zyskujesz inicjatywe, wtedy ten spot wyglada inaczej postflop

asplayed
wole to c/r na flopie niz czekac na turn bo tak na prawde callujesz flop i liczysz na to, ze on zaczeka turna a Ty sobie betniesz river wywalajac air - wole zrobic to na flopie i wywalic jego equity

asplayed 2
bet river nie ma wiekszego sensu tym bardziej z takim sizingiem, on air wywala na turnie, JT trafia river i na pewno callnie Cie tutaj przy tak niskim becie, Qx takze - albo grasz mocno turn i mocno river albo sobie daruj i na unka wole odpuscic w momencie gdy gra mi dwa barrele

pozdro

Odpowiedz
Cytat