Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJs NL25

8 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
558 Wyświetlenia
Sophia88
Elite Grinder

Known players: (for a description of vp$ip, pfr, ats, folded bb, af, wts, wsd or hands click here)     
[tg]Position:hands/vp$ip/pfr/af/wts/ats/foldbb/w$sd;BB:13431/10/4/0.5/26/26/10/46;CO:2154/44/15/0.6/28/31/7/46;MP2:7355/12/7/1.2/24/30/11/53;SB:///////;MP1:235/39/9/0.3/32/58/15/41;[/tg]
0.10/0.25 No-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: Texas Grabem 1.9 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is SB with A♣, J♣
3 folds, MP1 calls $0.25, MP2 calls $0.25, MP3 folds, CO calls $0.25, BU folds, Hero calls $0.15, BB checks.

Flop: ($1.25) 6♥, 8♠, A♠ (5 players)
Hero checks, BB checks, MP1 bets $1, MP2 calls $1.00, CO folds, Hero calls $1.00, BB folds.

Turn: ($4.25) 4♣ (3 players)
Hero checks, MP1 bets $3.75, MP2 folds, Hero calls $3.75.

River: ($11.75) Q♣ (2 players)
Hero checks, MP1 bets $22.37 (All-In), Hero calls $22.37.

Final Pot: $56.49

7 odpowiedzi
hellYeahEnT
Elite Grinder

Ja AJs jezeli nie bylo limpera na early to podbijam ze SB bo mam prawdopodobnie najsilniejsza reke.

Bielanek
BlackMember

Moim zdaniem pre-flop OK. Na flopie można jeszcze przeczekać bo dużo ludzi przed nami i bardzo prawdopodobne, że ktoś podbije. Jednak czekamy z zamysłem zagrania re-rais. Także ja w takiej sytuacji przebijam na flopie i wiem na czym stoję, a przy okazji gram turn'a najprawdopodobniej 1vs1. Na turn również Bet. River wyglądałby zupełnie inaczej. Moim zdaniem typowy Fold. Musielibyśmy mieć ponad 66% szans na wygraną, aby taki Call był opłacalny. Na pierwszy rzut oka to mamy dużo poniżej 50%. Pozdrawiam

kfas
Elite Grinder
trebeter
PokerStrategist

"Musielibyśmy mieć ponad 66% szans na wygraną, aby taki Call był opłacalny. Na pierwszy rzut oka to mamy dużo poniżej 50%. Pozdrawiam"

No gdzie 66% :)
Tutaj trzeba miec okolo 40% szans na wygrana zeby to bylo oplacalne.
Popatrz.Zakladajac ze raz wygramy , raz przegramy czyli nasze szanse oceniam w tym przykladzie na 50%.
-pierwszy zaklad sprawdzamy i przegrywamy mamy -22$
-drugi zaklad sprawdzamy i wygrywamy czyli wygrywamy 34$

-22 + 34 = 12$+ przy szansach 50% na wygrane.

Do tego dochodzi info z czym zawodnik tak gra.

Nie liczylem raku bez tez trzeba kilka $ odliczyc.
Pozatym nie mowie ze tutaj trzeba sprawdzic ,ale chcialem po prostu
sprostowac pewna informacje.

Sophia88 Autor wątku
Sophia88
Elite Grinder

a jaka opinie wyda Judge ?

Sprawdzenie na pre-flopie nie ma najmniejszego sensu. Jesteś na small-blindzie, nie było wcześniej agresora dlatego też masz najprawdopodobniej najsilniejszą rękę przy stole. Co więcej, im więcej graczy w rozdaniu tym gorzej cokolwiek ocenić. Przed flopem powinnaś bezpardonowo podbić, ograniczasz tym samym ilość graczy w pocie oraz niwelujesz przypadkowość gracza na big-blindzie, który ma any two! Poza tym przejmujesz inicjatywę, która w pokerze jest szalenie istotna.

Dalej na flopie nie masz zielonego pojęcia gdzie jesteś. Nie masz pojęcia, co MOGĄ mieć Twoi przeciwnicy. To samo na turnie, nie wiesz, czy przeciwnik gra w ten sposób z A-T, czy może ma dwie pary,seta etc. Postanowiłaś sprawdzić. Jednak czym podyktowałaś call na riverze za całego BI? Miałaś jakieś ready na przeciwnika, że na nietrafionego flush drawa z nim lubi sobie tak zagrać? (podejrzewam, że takie właśnie karty pokazał).

Zastanów się w tym momencie, co tak naprawdę bijesz poza bluffem i A-T? I czy warto tutaj ryzykować całego buy-ina. Nieco szacunku dla graczy :) Większość takich zagrań graczy unknown będzie zabierało Ci wszystkie pieniądze.

Linia po twoim dopełnieniu ze small blinda powinna być nieco inna.

1. Opcja: bet na turnie, żeby zobaczyć, co w trawie piszczy. W razie sprawdzenia dalszy lead na turnie. W razie raise'a poważnie przemyśleć zrzucenie ręki.

2. Lepszym rozwiązaniem jednak jest zawsze mocne zagranie na flopie w familly pocie, aby odsiać jak najwięcej towarzystwa i zidentyfikować ewentualnych drawersów, którzy dobierają do flusha lub straighta. Tu bym polecał check/raise. W razie sprawdzenia masz niemal pewność, że caller dobiera do flusha, ewentualnie, że ma słabego A. W takich okolicznościach przyrody masz już większą szanse na dobre decyzje na dalszych streetach.

Pozdrawiam

Sophia88 Autor wątku
Sophia88
Elite Grinder

Muszę przyznać że wersja 2 najbardziej mi odpowiada - check/raise. Raise 3$+pot ?