Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJs nl200

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
240 Wyświetlenia
MaNTissS
Elite Grinder

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
SB ($216)
Hero ($243)
UTG ($204)
CO ($208)
BTN ($204)

Dealt to Hero J♣ A♣

fold, fold, BTN raises to $4.50, fold, Hero calls $2.50

FLOP ($10) K♥ J♥ 7♦

Hero checks, BTN bets $8, Hero calls $8

TURN ($26) K♥ J♥ 7♦ 6♣

Hero checks, BTN bets $38, Hero ??

Przeciwnikiem jest pobolero - jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy gracz nl200 z p*.

Preflop nie chce 3betować, bo on bardzo dużo folduje na 3bety i po co zamieniać tą rękę w blef, wole to zrobić z A2s.

Teraz pytanie jak to rozegrać postflop, skoro gram z kimś takim, kto będzie mnie stawiał w spocie jak tutaj na turnie, wiedząc, że mój range jest capped i nigdy nie posiadam monstera? C/f F wydaje mi się, że jest too weak, nie po to calluje preflop, żeby od razu foldować. Ale w takim razie mam zamykać oczy i calldownować na byle jakich T i R, mając na uwadze jego b. szeroki range?
Wiadomo, że mój range wygląda słabo i w takim razie on wybierając taki sizing od czego chce dostać value? No ale tu już wchodzimy w leveling wars.

I myślicie, że on barreluje w takich spotach z byle jakim equity, czy nawet bez equity, czy tylko ręce z jako takim potencjałem? A jaki jest jego value range?

7 odpowiedzi
fidelloz
BlackMember
MaNTissS Autor wątku
MaNTissS
Elite Grinder

Najlepsze, że on gra 20+ stołów, stylem 32/28/11 coś takiego ;) laggy version of nanonoko?

Ninjai
BlackMember

A jak on ciebie widzi i czy macie jakas historie? Jezeli nie, to to jest po prostu fold. On nie blefuje az tyle, a jezeli, to na jego frekwencje tutaj nie masz dobrego bluff-catchera bez zadnej historii.

MaNTissS Autor wątku
MaNTissS
Elite Grinder

On mnie widzi raczej jako mniej więcej unka. Co do historii, to co prawda mieliśmy parę przepychanek, ale to preflop (4bet/foldy z obu stron), ale to nic specjalnego.
No ja sfoldowałem, ale nie wiem czy poprawnie, bo później miałem z nim rozdanie:

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $2(BB) Replayer
SB ($200)
Hero ($200)
UTG ($200)
UTG+1 ($330)
CO ($203)
BTN ($210)

Dealt to Hero A♦ Q♦

UTG raises to $4.50, fold, fold, fold, fold, Hero calls $2.50

FLOP ($10) K♦ K♣ 9♦

Hero checks, UTG bets $8, Hero calls $8

TURN ($26) K♦ K♣ 9♦ 2♥

Hero checks, UTG bets $24, Hero calls $24

RIVER ($74) K♦ K♣ 9♦ 2♥ K♥

Hero checks, UTG checks

UTG shows A♣ J♦
(Pre 26%, Flop 15.0%, Turn 12.5%)

Hero shows A♦ Q♦
(Pre 74%, Flop 85.0%, Turn 87.5%)

Hero wins $71

Co prawda tutaj nie overbetował, ale on na turnie barreluje (potbet) praktycznie blank, nie mając wiele equity i sądziłęm, że w tej pierwszej ręce też robił to bardzo szeroko tym bardziej, że mój range jest tam bardziej capped.

fidelloz
BlackMember

Ale co to za pytanie jak autora tematu widzi pobolero ? Skoro gra 20+ stolow, to pewnie go w ogole nie widzi :P Nie ma readow tylko klika na podst. statystyk.

Ciezko mi sobie wyobrazic zeby grajac z kaskadą i majac na podjecie decyzji ~~5 sekund rozkminiac historie :-P

No offence, ale oni chyba graja bardziej z automatu

Ninjai
BlackMember

Pobolero wedlug mnie tak samo jak nanonoko dobrze wie, z kim gra etc. Oni maja do tego pamiec, to tak jak Teges. Jak ja gram 12+ stolikow, to juz nie widze kazdego 3beta na stole etc.

Co do reki, imo easy muck turn tam bez readow. Najwidoczniej mial cie beat. Co do drugiej reki, nh i dobry read. Z tego co pamietam, to na niego tez mozesz spokojnie callowac monstery oop, bo on z UTG folduje duzo na 3bety.

MaNTissS Autor wątku
MaNTissS
Elite Grinder

Wg mnie również on należy do tych nielicznych co ogarniają dynamikę mimo grania 20 stołów. Na niego po prostu trzeba o wiele częściej slowplayować imo zarówno pre, jak i post, znając jego tendencje do punishowania.