Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJs, NL2, niepewność podczas gry

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
206 Wyświetlenia
trzasku
PokerStrategist

Czuję się niepewnie i nie wiem co z tym zrobić. Mimo że o podstawach strategii już dużo wiem, to i tak przy większych potach nawet na najniższych stawkach serce szybciej mi bije. Uważam to za przeszkodę i mam nadzieję że ktoś zaproponuje mi co z tym zrobić. Tak samo w tym rozdaniu. Trafiam średnią parę z top kickerem ale nie czuje się dobrze z tego że przeciwnik mnie na każdej lini sprawdza, boje się stawiać więcej bo ciągle myślę że może slowplayować seta, czy za mało tutaj stawiam na poszczególnych liniach? Strategia mi mówi że jest idealnie i żeby stawiać więc stawiam. Uważam że może trochę za mało stawiałem i przez to umożliwiłem przeciwnikowi dobieranie do flusha, co na to specjaliści? Na river ten bet dla value słuszny czy lepiej check behind ponieważ może mieć seta którego dziwnie gra?

IPoker, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 7 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP1: $3.85 (192.5 bb)
MP2: $2 (100 bb)
MP3: $2.46 (123 bb)
CO: $1.79 (89.5 bb)
Hero (BTN): $2.11 (105.5 bb)
SB: $1.94 (97 bb)
BB: $2.10 (105 bb)

Preflop: Hero is BTN with A J
2 folds, MP3 calls $0.02, CO folds, Hero raises to $0.08, 2 folds, MP3 calls $0.06

Flop: ($0.19) 5 J Q (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.14, MP3 calls $0.14

Turn: ($0.47) 2 (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.24, MP3 calls $0.24

River: ($0.95) A (2 players)
MP3 checks, Hero bets $0.68, MP3 folds

Results:

Spoiler

$0.95 pot ($0.06 rake)
Final Board: 5 J Q 2 A
MP3 mucked and lost (-$0.46 net)
Hero mucked A J and won $0.89 ($0.43 net)

Statystki przeciwnika:

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
smellslikecheapspiryt
Poker Player

2nd barrel niema tu sensu, a szczegolnie na tej karcie i sizingu

Odpowiedz
Cytat
trzasku Autor wątku
trzasku
PokerStrategist

Raczej nie obstawiałem go na damę ale rzeczywiście patrząc na to teraz na turn chyba powinienem zagrać check back a na river check back albo call w jeżeli sizing nie będzie za duży. Czy tak jak napisałem byłoby poprawnie czy jeszcze inaczej należy to rozegrać?

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

W sumie to ja tu dosc easy barreluje wlasnie -> przeciez na ym boardzie jest masa drawow, a gramy na slabszego gracza. Mysle ze granie tutaj checku na turnie, jest po prostu bledem - nie jest to slabe, tylko jest to leak. Rozdajemy tone equity, nie sciagamy value od slabszych rak, ktore moga dostac mase killerow na river, oraz robimy sobie guessing game na river vs jego akcja. Gram ten spot tak samo jak Hero. Jedyne co bym zmienil, to w sumie lekko mocniej betowal turn.

Odpowiedz
Cytat