Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJs NL2

7 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
209 Wyświetlenia
Kaczmarol

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]SB$2.01:///////;BB (Hero)$2.89:///////;UTG2$2.03:///////;MP1$2.33:///////;MP2$1.43:///////;MP3$0.99:///////;CO$0.96:///////;BU$1.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is BB with A:d, J:d.
6 folds, SB raises to $0.08, Hero calls $0.06.

Flop: ($0.16) 4:d, 8:d, 9:s (2 players)
SB bets $0.16, Hero calls $0.16.

Turn: ($0.48) A:c (2 players)
SB bets $0.34, Hero calls $0.34.

River: ($1.16) J:s (2 players)
SB checks, Hero bets $0.50, SB calls $0.50.

Final Pot: $2.16.

Results follow:

Hero shows two pairs, aces and jacks(Ad Jd).
SB shows a pair of aces(As Ts).

Hero wins with two pairs, aces and jacks(Ad Jd).

Jak tutaj to rozegrać. Preflop i flop chyba nie ma potrzeby tłumaczenia. Turn call czy z takim już w miarę mocnym układem budować pulę 2betując go ?

Dalej akcja na riverze wpada J i dostaję od niego check. Więc obstawiam go na TP z flopa ew. przestrzelony draw na str8 albo kolor z którym mi się nie wypłaci. Vbet dosyć niski ale taka kwota wydawała mi się wystarczająco dobra żeby mnie sprawdził z tą 9 na którą go obstawiałem. Dobry tok rozumowania ?

6 odpowiedzi
rusher88

Hey!

No akurat preflop wypada zebys mi wytlumaczyl, bo jak dla mnie ten call to blad.

Kaczmarol Autor wątku
Kaczmarol

czyli co ? 3bet albo fold ?

Raczej z blindów bez pozycji wysokie asy rozgrywam pasywnie. ATs+ AQo+ z blindów tylko calluję.

jesteś na BB w blind war już lepszej pozycji nie da się miec ;)

rusher88

Napisane przez Kaczmarol
czyli co ? 3bet albo fold ?

Raczej z blindów bez pozycji wysokie asy rozgrywam pasywnie. ATs+ AQo+ z blindów tylko calluję.

No to teraz juz wiem wiecej! :) Ale chce wiedziec jeszcze wiecej, bo chce wiedziec CZEMU? :)

Kaczmarol Autor wątku
Kaczmarol

Może jakieś traumatyczne wspomnienia ? Nie wiem :D W sumie nie wiem czemu tu zagrałem call na taką akcję od SB. Bardzo możliwe że mój błąd po prostu nie zauważyłem skąd jest akcja i czas się kończył. W takim układzie błąd preflop z mojej strony. ;)

rusher88

Wiec tak. Raczej powinno byc to odwrotnie - AT/AJ+ powinienes 3betowac OOP czyli jesli stealuje CO/BU, a czesciej callowac z pozycja - jesli stealuje SB. Celowo nawiazalem dyskusje, abys wytlumaczyl mi swoja strategie.

Oczwyiscie z pozycja, takze mozesz 3betowac te rece, ale nie jest to konieczne. Idac dalej postflop rozegrales poprawnie, poza beten na river, gdzie vbetowales troche zbyt nisko - jesli nie chciales vbetowac za 0,65-0,7$ to powinienes grac tu check back, ale z racji tego ze to blindwar, stackowanie z Top2 jest tu bardzo na miejscu, wiec river gralbym tutaj bet/call all day long.