Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJs NL10

10 Posty
6 Użytkownicy
0 Reakcje
348 Wyświetlenia

Everest No-Limit Hold'em, $0.10 BB (9 handed) - Everest Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP2 ($3.69)
MP3 ($8.82)
CO ($2.58)
Button ($8.30)
SB ($11.12)
BB ($2)
UTG ($6.03)
UTG+1 ($14.59)
Hero (MP1) ($9.85)

Preflop: Hero is MP1 with A, J
1 fold, UTG+1 bets $0.20, Hero calls $0.20, 6 folds

Flop: ($0.55) 9, 5, J (2 players)
UTG+1 bets $0.55, Hero raises to $2.20, UTG+1 calls $1.65

Turn: ($4.95) 10 (2 players)
UTG+1 bets $12.19 (All-In), Hero calls $7.45 (All-In)

River: ($19.85) 3 (2 players, 2 all-in)

Total pot: $19.85 | Rake: $1.32

Results:
UTG+1 had 7, 5 (one pair, fives).
Hero had A, J (one pair, Jacks).
Outcome: Hero won $18.53

9 odpowiedzi

Niby podbicie z early ale już po jego rozmiarze można podejrzewać że mamy do czynienia z czopem. Jakbyś przebił to nie wiadomo czy by nie 4betował, bo to właśnie taki fikuśny człowiek może być i jest nie ciekawie :/ Dlatego nawet jeśli call jest ok to stackowanie się potem tylko z TPTK... sędzia poratuje ;p

_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

matahuan napisałmożna podejrzewać że mamy do czynienia z czopem. Jakbyś przebił to nie wiadomo czy by nie 4betował, bo to właśnie taki fikuśny człowiek może być i jest nie ciekawie :/

A co to znaczy że "z czopem" ? :)

jakby to powiedziec... :D ze donk

Thorek
Oldschool Grinder

Jakies ready lub staty? Ale po kolei. Preflop. Podbicie miniraisem traktujemy jak limp. W zwiazku z tym jesli chciales wejsc w rozdanie powinienes podbic 4BB + 1BB za limpera - w przypadku miniraise'a podbijasz 4BB + 2BB.

Dlaczego na preflopie gramy raise lub fold. Po pierwsze limpujac nie zyskujemy zadnych informacji o rekach przeciwnikow. Po drugie dopuszczamy marginalne karty do rozdania, ktore moga nas wykonczyc. Po trzecie nie mamy przewagi agresji w grze postflop i ciezko bedzie nam kogos wyrzucic z rozdania, a tak naprawde showdowny to nie jest rzecz, do ktorych dazymy. Showdowny chcemy miec tylko z nutsami, a reszte rozdan, nalezy wygrywac na wczesniejszych streetach. I jeszcze czwarty powod. Jesli trafimy uklad, na ktory polujemy to nie wyciagniemy z niego pozadanej wartosci, poniewaz nasze bety beda ograniczane przez pule.

Raise stosuj zawsze taki sam 3x bet przeciwnika, chyba ze betuje ponizej polowy puli. Co ci daje mocniejszy raise? Nic. Zeby sprawdzic tego pusha na turnie potrzebujesz readow na przeciwnika. Jesli nie masz to fold. Taki push czesto oznacza slabosc, ale nie mozesz tego wiedziec dopoki nie masz readow. Moze gosciu w ten sposob rozgrywa nutsy.

AKiller89
PokerStrategist

A ja tylko nie zgodzę się z sędzią aby miniraisa z pozycji UTG i UTG1 traktować jako limp. Najczęściej jest to zwykłe podbicie otwierające i bardzo często w taki sposób właśnie z tej pozycji rozgrywane są ręce typu AA KK AK itp ogólnie 99+ przez wielu doświadczonych graczy co miałem już okazję zobaczyć i też usłyszeć o tym stylu gry i miksowaniu zakładów.

Ogólnie, ja bez żadnych readów nie czuł bym się komfortowo w tym rozdaniu ale ten all in przeciwnika na turn bardzo dziwny i weak wg mnie. Jeśli miałby OP chciałby wyciągnąć maksimum z Ciebie a nie wystraszyć już na drugim streecie.

plusEVqba
PokerStrategist

rozwalilo mnie to "...wielu doświadczonych graczy ..." - jak widac tutaj z takowym nie mamy do czynienia.

Ja gram juz chwile na tych micro - i spotkalem kilku podkreslam KILKU naprawde dobrych graczy reszta to donki + ludzie traktujacy pokera jako hobby badz hazard

AKiller89
PokerStrategist

to powodzenia klaudia85 abyś kiedyś nie oddał/a stacka takiemu "donkowi" o ile już to się nie stało, przecież już Cię to rozwaliło, może właśnie w takim sensie ? nie wnikam i nie potrzebne mi to wiedzieć :)

Po prostu i widziałem taką strategię gry od NL10 do NL50 grając NL FR i grając NL25 do NL2 live, widziałem również taką strategie oglądając graczy pro na filmach i czytałem i słuchałem wypowiedzi i komentarzy graczy najwyższych limitów na temat takiego podbicia otwierającego.
Na micro limitach najwięcej graczy nie wie jak się gra w pokera i grają for fun, ale od low limts takim jakim jest NL10 i w górę, jest już wielu graczy traktujących pokera poważnie i budujący od zera nowy BR którzy często są tylko przejazdem na takim limicie i wiem że jeżeli nie mam readów i statystyk na takiego gracza że jest to donk maniak itp to lepiej traktować mini raisa z UTG0 i 1 na poważnie.
Ale przecież ty już grasz tą chwilę i wiesz już bardzo wiele, więc ja już się zamykam.

Gomez224
PokerStrategist

na everku ładne cipki grają z niesamowicie bujną wyobraźnią :D Właśnie taką jak w tym rozdaniu ;)

plusEVqba
PokerStrategist

AKiller89 napisał
to powodzenia klaudia85 abyś kiedyś nie oddał/a stacka takiemu "donkowi" o ile już to się nie stało, przecież już Cię to rozwaliło, może właśnie w takim sensie ? nie wnikam i nie potrzebne mi to wiedzieć :)

Po prostu i widziałem taką strategię gry od NL10 do NL50 grając NL FR i grając NL25 do NL2 live, widziałem również taką strategie oglądając graczy pro na filmach i czytałem i słuchałem wypowiedzi i komentarzy graczy najwyższych limitów na temat takiego podbicia otwierającego.
Na micro limitach najwięcej graczy nie wie jak się gra w pokera i grają for fun, ale od low limts takim jakim jest NL10 i w górę, jest już wielu graczy traktujących pokera poważnie i budujący od zera nowy BR którzy często są tylko przejazdem na takim limicie i wiem że jeżeli nie mam readów i statystyk na takiego gracza że jest to donk maniak itp to lepiej traktować mini raisa z UTG0 i 1 na poważnie.
Ale przecież ty już grasz tą chwilę i wiesz już bardzo wiele, więc ja już się zamykam.

Co ty mi tu za kita chcesz wcisnac ??
Gralem od nl2 do nl50 i live do nl50 ...

W tym rozdaniu duuuuzo lepiej jest reraise/fold niz call i nic nie wiesz na temat reki przeciwnika i nie mow mi ze nie !!