Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJs

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
179 Wyświetlenia
YogasPL

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.05/$0.1 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]BU$7.25:///////;SB$23.85:///////;BB$11.35:///////;UTG1$11.45:///////;UTG2$9.90:///////;MP1$10.30:///////;MP2$10.00:///////;MP3 (Hero)$13.00:///////;CO$10.00:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP3 with A:c, J:c.
UTG1 folds, UTG2 raises to $0.30, 2 folds, Hero calls $0.30, 4 folds.

Flop: ($0.75) J:d, 2:s, 6:s (2 players)
UTG2 bets $0.40, Hero raises to $1.20, UTG2 calls $0.80.

Turn: ($3.15) A:d (2 players)
UTG2 checks, Hero bets $2.00, UTG2 raises to $6.00, Hero raises to $11.50, UTG2 calls $2.40.

River: ($23.05) 3:d (2 players)

Final Pot: $23.05.

Witam! Odnosnie tej reki na flopie robie chyba standardowy call jak na ten limit. flop tptk i bronie sie przed kolorem dostaje call, na turnie dostaje druga pare wiec kontynuuje agresje bet/broke ok? villian unk

3 odpowiedzi

Jak dla mnie to jest 3bet albo fold na PF. Jeśli nie masz info o villainie to na unka podbijającego z UTG2 doradzałbym fold. Grając call nie masz żadnych informacji o tym gdzie się znajdujesz w rozdaniu. Jeśli trafisz Asa to nie wiesz, czy on nie ma AQ, AK i czy nie będziesz zdominowany, trafisz J to on spokojnie może mieć QQ+.

Jeśli już sprawdziłeś to faktycznie na takim flopie raise jest niezłym pomysłem.

Na turnie trafiasz 2pairs i poprawnie kontynuujesz agresję, ale dostajesz raise od przeciwnika. Generalnie taka linia wygląda tutaj bardzo mocno i mało jest rąk, które bijesz mimo tych 2pairs. Jeśli nie jest fishem to AK on raczej zrzuca na flopie, więc jego nagłe przebudzenie przy pojawieniu się Asa jest średnio zrozumiałe, a ciężko mi uwierzyć, aby sprawdzał raise na flopie z A2 czy A6. Czasami możesz mieć splita. Na flopie A-high on tak nie zagra z QQ-KK. Często on może tutaj mieć zwyczajnie seta i to dosłownie na każdej z kart. Dlatego pomimo 2pairs doradzałbym fold na turnie, choć może się mylę i jest to zbyt weak.

Thorek

Witaj.

Na preflopie powinieneś 3-betować, ponieważ wejście w to rozdanie callem jest mocno ryzykowne. Po pierwsze przeciwnik to unk, więc tutaj możesz sobie strzelać jaki range - ustalenie tego jest niemożliwe, więc nie wiesz na czym stoisz i łatwo możesz być zdominowany. Nie wiesz też nic o jego grze postflop, więc tutaj znowu masz zgadywankę. Raise na takim flopie to oczywiście prawidłowa decyzja. Łapiesz TPTK i betujesz for value i for protection. Na turnie nie masz podstaw, żeby odpuszczać agresję, ale ten jego raise wygląda bardzo mocno. Pytanie jak często jest on tutaj skłonny blefować. Ja tutaj widzę tutaj AJ, 22, 66, JJ, AA. Taki range mocno cię dominuje. Nie mnie jednak jeśli sobie doliczysz A x , które łapie na turnie do swojego flush drawa top pair, to twoja sytuacja wygląda lepiej, a z takim układem mógłby tutaj zagrać raise. Ze względu na to, że masz top 2 pairs to masz tutaj taki marginalny stack off, ale powinieneś unikać takich sytuacji.

Pozdrawiam.

YogasPL Autor wątku
YogasPL

czy warto 3 betowac ludzie Or z utg z takimi rekoma?