Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
151 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $104.63 (104.6 bb)
BB: $62.73 (62.7 bb)
MP: $86.86 (86.9 bb)
Hero (CO): $195.99 (196 bb)
BTN: $100 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with A J
MP folds, Hero raises to $2.52, 2 folds, BB calls $1.52

Flop: ($5.54) J 5 6 (2 players)
BB checks, Hero bets $3.91, BB raises to $10, Hero calls $6.09

Turn: ($25.54) T (2 players)
BB bets $10.50, Hero calls $10.50

River: ($46.54) 5 (2 players)
BB bets $39.71, Hero folds

Results:

Spoiler

$46.54 pot ($2.09 rake)
Final Board: J 5 6 T 5
BB mucked and won $44.45 ($21.43 net)
Hero mucked A J and lost (-$23.02 net)

przeciwnik to prawie podwojony pro short ale raczej przegrywajacy lub gora BE, duza probka.

call BB 22%, 3b BB vs CO 7%.

4b/stackoff na flopie chyba nigdy nie bedzie zly na goscia z 17% ch/r ale biorac pod uwage strukture gdzie nie ma za duzo drawow wolalem zagrac call i plan byl shove na kazdym turnie poza heartsem. spada hearts i on betuje malo wygladajac na jakies Jx z heartsem moze, albo set ktory sie przestraszyl ale nie chcial za darmo rozdawac kart - ale z drugiej strony mozna tez na to spojrzec ze zagral malo T i zostawil sobie duzo na R zeby miec FE. z flashem nie powinien grac malo na T - jedyy flash ktory moglby miec i z ktorym sie nie boi R to ATs, z niskimi pewnie gralby wiecej.

na R spada dobra karta, zmniejsza liczbe setow u niego, ale uznalem ze gosc z 44 WTSF nie shipuje mi tam blefa, a wszystkie inne Jx including JT graja check back R.

nie mam pojecia ktora linia bylaby to najlepsza. prosze o szczegolowa ocene :) thx

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
hahaUnaab

Hej,

Przeciwnik XR dużo (18%), więc nie zdziwie się gdy tutaj zobacze jakieś A8 w XR range i mój plan w tych spotach na shortów jest zwykle calldown praktycznie cokolwiek nie spadnie. Moje doświadczenie z ich grą postflop sprowadza się do jednego - pokaż im słabość to będą spazzować. Oczywiście jest to spore uproszczenie, ale (przynajmniej z mojego doświadczenia) często się sprawdza. Having said that, to że spadają karty, które uzupełniają flusha tak bardzo mnie nie martwi, bo tacy gracze mają sporo randomowych blefów, które teraz dopiero podchwyciły jakieś equity i gram dalej calldown.

To co mnie martwi to jest jego Call BB vs CO, który jest bardzo tight. Z value handów na river zostaje 4 kombinacje setów / fh + flushe typu A7-A9hh (AQ 3betuje) i może KQhh 89 78hh (gdzie może tego nie callować w ogóle). Co daje total 10 kombinacji... Jestem w stanie wystarczająco często uwierzyć w to, że zespazzował chociażby 33 i 44 żeby usprawiedliwić calldown.

Odpowiedz
Cytat