Party, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
BTN: $3.85 (38.5 bb)
Hero (CO): $17.46 (174.6 bb)
SB: $13.03 (130.3 bb)
BB: $12.44 (124.4 bb)
Preflop: Hero is CO with A
J![]()
Hero raises to $0.30, BTN folds, SB calls $0.25, BB folds
Flop: ($0.70) 2
A
9
(2 players)
SB checks, Hero bets $0.60, SB calls $0.60
Turn: ($1.90) A
(2 players)
SB checks, Hero checks
River: ($1.90) 7
(2 players)
SB bets $1.15, Hero raises to $16.56, SB folds
Results:
Spoiler
$4.20 pot ($0.21 rake)
Final Board: 2
A
9
A
7
Hero mucked A
J
and won $3.99 ($1.94 net)
SB mucked and lost (-$2.05 net)
Villain:

Preflop:
Std.
Flop:
Std bet - nie mam podstaw, by sądzić, że będzie overaggro vs check, a jak na razie wchodził w bluffcatching mode (14% ftCB F...).
Jak sizing? Myślałem nad overbetem nawet, ale nie wiem jak reaguje, zresztą miażdżę ten board na tyle, że i tak sobie wrzucę stacka i w zasadzie nie ma kart, których się boję.
Turn:
Zdecydowałem się na xback - miałem z nim rozdanie chwilę przed tym i zagrałem dokładnie xback -> raise (ai) R @ busto FD i sfoldował, więc gameplan układam tak samo w tym spocie - spodziewam się szerszego range'u, który będzie bluffcatchował, dodatkowo to nie jest dobra karta do barrelowania dla mojego range'u, który mam szeroki w tym spocie = dostaję dodatkowe value od wszystkich jego floatów, a vs Ax i tak pewnie dostanę stacka. (niskie W$SD, historia).
Kolejna sprawa to fakt, że nie boję się lepszych Ax przy jego 3b. - ofc jeżeli ma FH to shit happens, ale tego i tak nie ma aż tyle - 22 spodziewam się, że muckuje PF, 99 może mieć już w 3b range'u - 77 folduje F (?), więc jedyne, czego się boję to A9/A7, z czego większość combos może mieć suited, których praktycznie nie ma (2 combos).
River:
Zgodnie z planem. Ofc bez historii ship tutaj = spew pewnie.
Dzięki, pozdr!