Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJs

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
82 Wyświetlenia
xiaoshuai

Poker Stars, $0.50/$1 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

CO: $109.30 (109.3 bb)
BTN: $101.16 (101.2 bb)
SB: $382.11 (382.1 bb)
BB: $100 (100 bb)
UTG: $109.74 (109.7 bb)
Hero (MP): $188.61 (188.6 bb)

Preflop: Hero is MP with A J
UTG folds, Hero raises to $3, CO folds, BTN calls $3, SB folds, BB calls $2

Flop: ($9.50) 8 8 5 (3 players)
BB checks, Hero bets $6.50, BTN calls $6.50, BB folds

Turn: ($22.50) 2 (2 players)
Hero bets $17, BTN calls $17

River: ($56.50) 2 (2 players)
Hero bets $42, BTN calls $42

vs wygrywajacy reg, call open BTN 12%, 25k rak

plan mialem wstepny barrelowac x3 na tych pozycjach bo on na takim flopie ma ograniczona liczbe setow, ma super maly wrecz dziwny fold to CB T i najwieksza agresje na R wiec uznalem ze duzo double floatuje na pozycji, a ja mam duzo kart na ktorych moge barrelowac.
dlatego F CB, T na tej karcie nawet chetniej i biorac pod uwage jego staty R to tez bet obowiazkowy mimo ze slaba karta spada. jego range to prawie same parki czyli 66-77, 99-JJ, moze tez miec kilka FD typu T9, AJ czy KJ, czasem tez gorszy FD w clubsach ktory floatowal.

jednak jak patrze z perspektywy to nie do konca podoba mi sie to rozegranie. jak to sie mowi poker nie polega na zrzucaniu z overparek generalnie wiec zastanawiam nad zupelnie innym rozegraniem chociaz na uzupelniajacym sie FD powinien to 99-JJ zrzucac jednak.

1) bet F T i ch/f R
2) ch/call F, evaluate T
3) ch/fold F i poddanie sie od razu ze wzgledu na slaba strukture boardu dla mnie i jego sklonnosc do floatowania i fakt ze ma tam sporo parek ktore nie folduja do 1 a czesto i nawet 2 betow

jak to widzicie? dzieki

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
yac
Trener
yac

Cześć

to może od końca
3) opcja moim zdaniem odpada, ponieważ mamy zbyt dobre equity na jego ewentualny call. 2 OC, bd flushdraw, możliwość wywierania presji na K/Q to zdecydowanie zbyt dobry spot, aby grać x/c
2) też mi się nie podoba, ponieważ grając x/c pokazujesz siłe swojej ręki w oczywisty spsoób i jeśli on betuje to raczej masz gorzej (chyba, że gra z KQ, ale wtedy betnie turna i Ty i tak foldujesz). Dlatego też wolę tutaj po prostu grać
1) bet flop, bet dobry turn (dobry=trefl, J+) i bet duzo riverów. Nie możesz mieć sobie za złe, że walnąłeś na R, moim zdaniem tak byś zagrał fd, część overpar i mnie się to rozegranie podoba. Nie ma co byś results oriented (podejrzewam, że miał 99/TT i sprawdził), miałeś jedną z lepszych rąk do blefu tutaj.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat