Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

ajo vs capped range

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
147 Wyświetlenia
kustra

PokerStars No-Limit Hold'em, $0.25 BB (5 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

Hero (BB) ($25)
UTG ($25)
MP ($26.45)
Button ($25.70)
SB ($37.68)

Preflop: Hero is BB with A, J
2 folds, Button raises to $0.75, 1 fold, Hero raises to $2.35, Button calls $1.60

Flop: ($4.80) 6, 8, K (2 players)
Hero checks, Button checks

Turn: ($4.80) 7 (2 players)
Hero bets $4, Button calls $4

River: ($12.80) K (2 players)
Hero bets $9.25, Button folds

villaing reg, bliżej nie znany
Na flopie nie chcę cbetować, wiele fold eq na tym boardzie nie mam, musiałbym barrelować a nie mam do tego outów. Więc decyduj się na ew. x/f.
Kiedy xb ten board, zakładam, że Kx w jego range'u nie ma zbyt wiele. Jest to raczej 89, 99, TT, JJ, powiedzmy 20% kombinacji QQ (parzysty dzień miesiąca :D) noi jakieś KTs, KJs ~8kombo.
Postanowiłem atakować turn i betować też river, tym bardziej że wszedł scarry bd, którego ja blokuję, ale tak czy siak betowałbym river.
Co o tym myślisz?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
muckinfella

Siema

Osobiscie srednio podoba mi sie ta linia: jesli jego chb na F to dla Ciebie tylko SD value (bez airs, ktore poddaja pule) to na tym runoucie ciezko Ci repowac top range zeby wyrzucic go z pocketa albo nawet 8x, stąd pewnie poddaje sie do konca zwlaszcza bez backdoorów. Jesli on folduje JJ-99 na R to tylko w momencie, kiedy bedzie podejrzewal Cie o QQ zagrane w ten sposob (repujesz bardzo malo rąk z valuerange + jesli napisales, ze on moze miec nawet czasami QQ to koncept w ogole topnieje) ale na 25nl wiekszosc regów pewnie jeszcze nie stosuje takiego hand readingu.
Dodatkowo na pewno spotkales sie z linia typu call 3beta z KJ-K9s i chb flopa Kxx u czesci regów.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
kustra Autor wątku
kustra

No masz rację, ale nie zgodzę się, że ja niewiele tutaj repuję. Po pierwsze mam na tym boardzie xc range, po drugie mam także xr range, a potrzecie wszedł bd, który blokuję.
Teraz jak tak patrzę na to po czasie, to nie betowałbym na riverze z powodu parującego się K.

Odpowiedz
Cytat