Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJo NL5 speed poker

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
150 Wyświetlenia
sadek15
Oldschool Grinder

iPoker - $0.05 NL FAST (6 max) - Holdem - 6 players
Hand converted by PokerTracker 4

Hero (BB): $11.42
UTG: $4.70 18/14/3bet 4/ FCB 79
MP: $0.74
CO: $6.90
BTN: $0.90
SB: $2.80

SB posts SB $0.02, Hero posts BB $0.05

Pre Flop: (pot: $0.07) Hero has A♦ J♥

UTG raises to $0.17, fold, fold, fold, fold, Hero raises to $0.53, UTG calls $0.36

Flop: ($1.08, 2 players) 8♥ 9♥ 5♥
Hero bets $0.54, UTG calls $0.54

Turn: ($2.16, 2 players) J♦
Hero checks, UTG bets $1.62, Hero calls $1.62

River: ($5.40, 2 players) 3♥
Hero checks, UTG bets $2.01, Hero calls $2.01

zabetowałem na flopie bo mógł mieć jakieś AK może nawet AT+, oprócz tego parki 99+ ale nawet wtedy mam drawa do być może najwyższego koloru. Na turnie wydaje mi się że głupio zagrałem, trzeba było barrelować i to dość wysoko żeby zrzucił drawa do koloru z damy,króla i asa, albo zagrać check/back. No i sprawdziłem bet na river z założeniem że jest jakaś szansa że blefuje z AQ, AK, albo gra z over parą którą ja bije kolorem. Największą wątpliwość mam na turnie, bo w sumie moja top para wydaje się chyba zbyt słaba na jego range.

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi

Jaki on ma fold to 3bet? Dla mnie to czesto jest snap fold vs NIT/Tight gracz bo on tutaj czesto gorzej nie przebija a te AJ jest marginalne. Ogólnie dziwnie to rozegrałeś, wogole bez planu.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

jaka probka na staty? jakie raise first z UTG + fold to 3bet

Odpowiedz
Cytat
sadek15 Autor wątku
sadek15
Oldschool Grinder

1800 rąk. Raise First In 18, Fold 3bet 66

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

ok wiec jego callingrange to bedzie pewnie jakies ~4-4.5% rangu
JJ-TT,QdQh,QhQs,QsQc,AQs-AJs,AdKd,AhKh,KdQd,AQo-AJo,AdKh,AhKd,AhKs,AsKh,AsKc,AcKs,KdQh,KhQd,KhQs,KsQh
moze cos takiego, dalem niewszystkie kombinacje kolorow bo nie zawsze calluje KQ czy AK/QQ
mamy 60 rak ktore trzyma na flopie, co wywalimy?
AdKd, AsKs, AcKc, AdQd, AsQs, AcQc, KdQd, KsQs, KcQc, AdJd, AsJs, AcJc, AdKs, AdKc, AsKd, AsKc, AcKd, AcKs, AdQs, AdQc, AsQd, AsQc, AcQd, AcQs, AdJs, AdJc, AsJd, AsJc, AcJd, AcJs, KdQs, KdQc, KsQd, KsQc, KcQd, KcQs
pewnie cos takiego czyli wszystko best co nam daje ponad polowe kombinacji wiec vbet powinien byc ev+ tym bardziej, ze on bardzo duzo folduje na cbety wiec moze czasem wywalac jeszcze szerzej

na turnie wole jednak bet niz c/c bo jesli jego range to sa drawy/TT to mamy tam vbeta, dodatkowo nie chcemy jednak rozdawac tutaj darmowych kart i zdawac sie na jego laske
przy takim river gram po prostu c/f bo najczesciej zobaczysz tam jednak kolor chyba, ze on jest jakos mega agro ale i tak nie ma za bardzo z czym blefowac na tym boardzie

pozdro

Odpowiedz
Cytat