Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJo NL4 zoom

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
333 Wyświetlenia
soodol
PokerStrategist

Party Poker $0.02/$0.04 Limit Hold'em - 6 players

Pre Flop: (1.5 BB) Hero is BB with A :heart: J :club:
UTG raises 3BB, 4 folds, Hero 3-bets 9bb, UTG calls

Flop: (18.5 BB) 3 :heart: 4 :club: J :diamond: (2 players)
Hero bets 11BB, UTG calls

Turn: (40.5 BB) 3 :spade: (2 players)
Hero bets 22BB, UTG calls

River: (88.5 BB) 2 :club: (2 players)
Hero checks, UTG bets all in 95BB, Hero

Spoiler

folds

Gram na unka, on jakos 140bb deep ja 150,tylko tam na tych zoomach startuje sie od 125bb deep

Pre:on otwiera z utg 17%, ale po 160h nie duza probka, 3betuje for bluff,bo nie chce tego grac oop

Flop: Juz tutaj nie wiem jak grac, on ma fold to 3bet 3/4, dalej mala probka, nie bedzie mial zawsze nutsow, ja nie mam nic przeciwko wygrania puli tu i teraz, czasem ciagne value od TJ,QJ,KJ, TT, 99,AK, dosc optymistycznie,ale zdarza sie na stawkach.

Turn: (?) Nie mam probki na fold to cbet w 3bet pocie, dalej chce zgarnac pota tu i teraz, chociaz jak teraz patrze to x/c bylby najlepsza opcja?

River: juz chyba nie mam wyjscia, nic gorszego nie calluje. Co gdybym zagral x/c T, to pewnie tez musze zrzucac do beta na river?

Pzdr

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
krzysiuwOw
Oldschool Grinder

myślę że strasznie utrudniasz sobie ten spot... dostajesz 3 streety value? dlaczego nie bet/check?
flop sprawdzi wszystko co wymieniłeś i możliwe że cały ten range zagra tez bet turn jak zaczekasz... a jak dostaniesz xbeh to i tak Ci value nie ucieka a w najgorszym przypadku takie KQ ma na Ciebie 6 outów.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Siema.

Nie 3betuje pre / tym bardziej na lekkich deepach / chyba, że for value.

Postflop -> podstawowe pytanie dla takiego spota: "ile mam streetów value?" - jak odpowiesz sobie, to linia zacznie się sama układać. Masz zazwyczaj 2 streety value, bo tyle bez specjalnego levelu sprawdzi zazwyczaj słabsza ręka.

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol
PokerStrategist

Napisane przez rusher88
Siema.

Nie 3betuje pre / tym bardziej na lekkich deepach / chyba, że for value.

Postflop -> podstawowe pytanie dla takiego spota: "ile mam streetów value?" - jak odpowiesz sobie, to linia zacznie się sama układać. Masz zazwyczaj 2 streety value, bo tyle bez specjalnego levelu sprawdzi zazwyczaj słabsza ręka.

Dzięki ponowne!Czyli czekasz turna i betujesz river?Z bu juz taka reka vs utg, fajnie nadaje sie do 3betu for bluff,mam racje?

Odpowiedz
Cytat
jarekhell1
PokerStrategist

Dalej nie ma sensu tego 3 betowac z BU jak dla mnie, zwłaszcza mając pozycję nad każdym.

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Z BU też nie 3betuje, nadal nie robisz tego for value.
Check gram albo flop, albo turn, jesteście deep, więc on może być bardziej PP heavy, więc pewnie betuję flop i gram X turn.

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol
PokerStrategist

Napisane przez rusher88
Z BU też nie 3betuje, nadal nie robisz tego for value.
Check gram albo flop, albo turn, jesteście deep, więc on może być bardziej PP heavy, więc pewnie betuję flop i gram X turn.

ale to rozumiem,ze vs te pozycje 3bet tylko for value na micro, vs mp tez?Nie warto miec w rangu np co/bu vs mp jakiegos spoko top of folding range od czasu do czasu typu KTs, QTs, J9s vs rozsadny fold to 3bet?

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Nie, możesz mieć bluffy, tylko top of folding range to jest top of folding, a nie ręce z calling range :).

Odpowiedz
Cytat
soodol Autor wątku
soodol
PokerStrategist

Napisane przez rusher88
Nie, możesz mieć bluffy, tylko top of folding range to jest top of folding, a nie ręce z calling range :).

Widze,ze w34z3l, ma bb vs utg w 3becie KK+, T9s,98s,78s, ale jakos mi sie to srednio podoba,co myslicie?

Odpowiedz
Cytat