Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AJo NL25

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
95 Wyświetlenia
Kulu89
Oldschool Grinder

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)

Known players:
[tg]UTG1$28.28:///////;UTG2$16.65:///////;MP1$25.35:///////;MP2$25.00:///////;MP3 (Hero)$25.60:///////;CO$18.16:///////;BU$22.30:///////;SB$22.11:///////;BB$26.82:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with J:h, A:s.
4 folds, Hero raises to $1.00, 2 folds, SB calls $0.90, BB folds.

Flop: ($2.25) 3:h, 3:c, 8:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

Turn: ($2.25) 4:s (2 players)
SB checks, Hero checks.

River: ($2.25) J:d (2 players)
SB checks, Hero bets $1.50, SB raises to $4.50, Hero calls $3.00.

Final Pot: $11.25.

SB: 25/0 po 4h

Na flopie odpuszczam Cbet, bo nie trafiłem nic, gram vs nieznany przeciwnik i mogę sobie spokojnie odkryć darmową kartę. Na turnie też przeczekaliśmy. Na river trafiam J, czyli mam TPTK + parka ze stołu. Po jego checku stawiam value beta, sądzę, że sprawdza z gorszymi Jx + chyba każdym pocketem. I nagle dostaję check/raise od niego. Sprawdziłem, bo jego linia wydawała mi się strasznie dziwna. Mój przeciwnik w bardzo dziwny sposób zagrał JJ, ale myślę, że ten call na river nie jest zły.

3 odpowiedzi
babel92
Oldschool Grinder

Generalnie moim zdaniem dobrze ręka zagrana. Jego linia jest faktycznie bardzo dziwna i nie wiadomo, czy on tu jakiejś ręki nie zamienił w bluff. Nie reprezentuje on żadnej ręki, więc gram call i jeśli jestem z przodu po prostu robię notkę.

Na przyszłość nie podawaj wyniku rozdania, bo to utrudnia komentowanie ;)

Pozdro _thumbsup:

Kulu89 Autor wątku
Kulu89
Oldschool Grinder

W zasadzie to nigdy nie podaję wyniku tylko tutaj napisałem, bo chciałem pokazać z czym on tak zagrał.
Dzięki za komentarz do tego, a także innych rozdań :)

Hi !

Close sprawa, na unka na siłę można tutaj foldować. Jak tylko spojrzałem na to rozdanie to do głowy przyszło mi albo fatalnie grane 33 albo właśnie JJ. Licząc jeszcze random jakieś 3x przy tym spocie i brak jakichkolwiek drawów na F fold jest close i nie można uznać tego za błąd, podobnie zresztą jak bet/call.

pzdr