Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJo

6 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
175 Wyświetlenia
szlaft
PokerStrategist

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($10.05)
BB ($23.80)
UTG ($14.41)
UTG+1 ($10)
CO ($12.16)
BTN ($23.40)

Dealt to Hero J♠ A♦

fold, fold, CO raises to $0.30, fold, Hero raises to $1, fold, CO calls $0.70

FLOP ($2.10) 2♣ 7♥ J♣

Hero bets $1.20, CO calls $1.20

TURN ($4.50) 2♣ 7♥ J♣ 2♦

Hero bets $3, CO calls $3

RIVER ($10.50) 2♣ 7♥ J♣ 2♦ 4♦

Hero bets $4.85 (AI), CO calls $4.85

cala reka ogolnie wydaje mi sie grubym overplayem, villan ma staty 30/17/187h, i fold na 3b 25(4), moje pytanie, to jak rozgrywac takie rece bez pozycji przed flopem na kogos, kto niekoniecznie duzo pasuje na 3bety?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

Hej

Dlaczego reka wydaje Ci sie overplayem? Bo pokazal lepiej? ;)

Odpowiedz
Cytat
szlaft Autor wątku
szlaft
PokerStrategist

Popraw mnie, proszę, jeśli się mylę

Odpowiedz
Cytat

wg mnie ok zagrane
po call na F dałbym mu do rangu, 22, 77-TT, TJ, JQ, JK. AJ, jakieś drawy :club:, 89, 9T, 8T, więc kupe rąk które bijesz
na T wypada 2, która jest super bo zmniejsza się ilość setów, czyli rąk które Cie biją, dalej nie chcesz żeby drawy się uzupełniły i chcesz value od gorszych J dla których ta 2 też nie była scary
na R 4 nic nie zmienia, żadne drawy nie wpadły, więc bije Cie tylko 77(ktore pewnie miał widząc co piszesz ;) ) a on posiada słabsze J których może nie odpuscić, czasem na R można zagrać c/c żeby jak nie zrzucił drawów wcześniej to mogł nimi zablefować

no i jeszcze w sumie jest możliwość że jakieś QQ+ slowplayuje ale jak nie widziałeś czegoś takiego u niego wcześniej to bym wykluczył dopóki nie zobacze :D

Odpowiedz
Cytat
Fishu88
Oldschool Grinder

Cześć, jak dla mnie pre masz obowiązkowy 3bet for value ( jeżeli on nie 4betował tam 3/4 razy, ale to raczej mało prawdopodobne; jeżeliby tak było, to call pewnie będzie lepszy, chyba że chcesz grać 3bet/ship ).

Postflop na gościa 30/17 też gram b/b i na river bez info o tym, że on potrafi zamieniać missed drawy w blef ( przede wszystkim wysokie AFq riv ) też sam wrzucam resztę, ponieważ istnieje pewnie sporo gorszych rąk, z którymi on dosyć często zagra xb a nie będzie potrafił się odkleić, jak sam dostanie bet.

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

chlopaki wyzej wyjasnili wszystko, grasz na rybe ktora nie odpusci tutaj zadnej TP, bije Cie malo sensownych ukladow przy zalozeniu, ze QQ+ w wiekszosci przypadkow 4betuje pre
jak pokazal lepiej to mowi sie trudno ale nie widze tutaj za bardzo innej linii, mozna ewentualnie potowac flopa i wsunac turna jesli mamy pewnosc, ze on drawow nie odpuszcza bez wzgledu na sizing

Odpowiedz
Cytat