Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aj Nl2

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
326 Wyświetlenia
Ragada

Party Poker No-Limit Hold'em, $0.02 BB (9 handed) - Party-Poker Converter Tool from FlopTurnRiver.com

MP3 ($2.03)
MP2 ($2)
UTG ($2.28)
MP1 ($1.74)
UTG+1 ($2)
BB ($4.19)
Hero (CO) ($2.28)
Button ($1.97)
SB ($2.27)

Preflop: Hero is CO with J, A
5 folds, Hero bets $0.08, Button calls $0.08, 2 folds

Flop: ($0.19) 6, 10, A (2 players)
Hero bets $0.16, Button calls $0.16

Turn: ($0.51) 9 (2 players)
Hero checks, Button bets $0.24, Hero folds

Total pot: $0.51

Przeciwnik to typowy drawer odpuszczac beta na turnie czy jednak betpwac ?

7 odpowiedzi
rusher88

Hey!

Nie bardzo wiem co znaczy ze gosc to "typowy drawer"? Majac AX juz nie bedzie gral, tylko spasuje? Albo przebija na flopie? Wydaje mi sie, ze nie zawsze. Stad jak dla mnie to jest check/call turn, oraz najczesciej w takim razie na niego check/fold river, bo mysle ze on Asa juz tam poczeka, a flusha zabetuje :).

T b/f i R c/f ? może być?

rusher88

Hmm... no nie. Check/call turn i check/fold river moze byc ;).

Chyba ze wiemy ze on w range ma _tylko_ AX + drawy, to wtedy OK, pod warunkiem oczywiscie ze on tu tego AX nie pasuje na nasz bet.

Napisane przez rusher88
Hmm... no nie. Check/call turn i check/fold river moze byc ;).

Chyba ze wiemy ze on w range ma _tylko_ AX + drawy, to wtedy OK, pod warunkiem oczywiscie ze on tu tego AX nie pasuje na nasz bet.

Przy b/f na T inwestujemy tyle samo kasy jak przy c/c, a mamy FEq. R mamy ten sam plan na c/f.

rusher88

Co nam daje tu FEq? Jakie rece chcesz wyrzucic?

Podkreslam jeszcz eraz, ze bet/fold turn jest OK, jesli villain NIE PASUJE tutaj rak typu AX.

bundyrox

https://polska.pokerstrategy.com/strategy/bss/1565/3/

Przykład 29.

Pytanie do trenera:

Jakie ręce tam chcemy wyrzucić grając bet/fold turn? Przykład powyżej i przykład z linka podobny dlatego myślę, że jeśli by je dokładnie porównać to byłoby to pouczające.

rusher88

Tutaj mamy zbyt slaba reke, aby grac bet/fold. Jesli villain ma kolor, jestesmy dead + jestesmy tu OOP! Check/call daje nam mozliwosc wyciagniecia value z jego floatow i blefow, ktorych on moze probowac na takiej karcie jaka wypadla.

Pozostaje pytanie vs co mamy FEq? Np, vs A2 ( bijemy! ), vs 88 ( bijemy! ), vs 9X ( bijemy! ) - stad pytanie: czy betujac wyrzucimy jakas lepsza reke? Czy on tu pasuje seta/2pary? Nigdy... stad bet nie jest tu dobry :).