Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJ na CO, NL50 Zoom

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
138 Wyświetlenia
Tom1482
Oldschool Grinder

Main Popup

Dokładne statystyki na River:

$0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 9 Players

BTN: $78.44 (156.9 bb)
SB: $217.16 (434.3 bb)
BB: $25.75 (51.5 bb)
UTG+1: $50 (100 bb)
UTG+2: $26.36 (52.7 bb)
MP1: $96.30 (192.6 bb)
MP2: $84.20 (168.4 bb)
MP3: $54.02 (108 bb)
Hero (CO): $57.70 (115.4 bb)

Preflop: Hero is CO with J A
4 folds, MP3 raises to $1.50, Hero calls $1.50, 3 folds

Flop: ($3.75) J 2 5 (2 players)
MP3 bets $2.25, Hero calls $2.25

Turn: ($8.25) 8 (2 players)
MP3 bets $4.50, Hero calls $4.50

River: ($17.25) K (2 players)
MP3 bets $8.50, Hero folds

Na preflopie wybieram call zamiast 3Betu.
Nie chcę zamieniać dość solidnej ręki w bluff.
Gram z pozycją, a staty przeciwnika wskazują na 20% gap pomiędzy Cbetem na Flopie i Turnie oraz podatność na floaty na Turnie (check-fold=65%).
Plan był więc dość prosty.
Na szczęście trafiam flopa - i to nie tylko TPTK, ale i mam A :heart:, co daje mi dodatkowe benefity na rysującym się drawowaniu do flusha.
Turn mój przyjaciel i na razie spokojnie calluje dalej.
Na River wydaje mi się, że słabo zagrałem.
Uważałem, że moja top parka raczej będzie tu z tyłu.
Te 3 beczki zalatywały mi tu setem lub AA.
W czasie gry silnie rozważałem wrzucenie reszty stacka, aby reprezentować trafionego flusha.
Niski W$SD oraz bet w połowę pota (no i CBet-Fold 60%) zachęcają do takiego zagrania.
Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Demiurg12
Elite Grinder

hej

Ja w takim spocie lubie grac odrazu raise flop , albo grac raise turn , jezeli nam tu wcisnie QQ-AA na turn ,( co bedzie overplayem z jego strony) to wciaz mamy tone equlity , do tego on tutaj nie bedzie mial JJ , a my spokojnie mozemy miec tutaj flusha , dlatego gram tutaj rasie turn i ship river

Odpowiedz
Cytat
Tom1482 Autor wątku
Tom1482
Oldschool Grinder

Napisane przez Demiurg12
hej

Ja w takim spocie lubie grac odrazu raise flop , albo grac raise turn , jezeli nam tu wcisnie QQ-AA na turn ,( co bedzie overplayem z jego strony) to wciaz mamy tone equlity , do tego on tutaj nie bedzie mial JJ , a my spokojnie mozemy miec tutaj flusha , dlatego gram tutaj rasie turn i ship river

Poproszę o kilka słów wyjaśnienia.
Rozumiem wariant, w którym radzisz raisować Turn.
Nie rozumiem natomiast opcji z raisowaniem flopa.
Wydaje mi się, że w ten sposób izoluje się na silniejsze ręce, a wszystko co słabsze będzie foldowało.

Odpowiedz
Cytat
Demiurg12
Elite Grinder

hej

Poniekad masz racje , ale napisze ci jak ja to widze

Ogolnie call tutaj nie jest błędem , ale mixowałbym to zagranie włąśnie z raise , oraz callowałbym tylko na niektorych przeciwnikow , mniej ogarnietych

Dlaczego raise flop ? Ja w moim gameplanie bardzo czesto raisuje flopy i chyba zgodzisz sie ze ten board jest idealny do bluff raisu np gdybysmy mieli tutaj jakies 77 , jest to idealny board do takiego zagrania , bo jezeli nie raisujemy tutaj takiego flopa to wygladamy albo na FD , albo na max AJ (KJ/QJ) w zaleznosci jaki masz calling range , dlatego ogarniety gracz bardzo czesto bedzie nam tutaj sypał beczki nawet z air a napewno walnie jeszcze raz na turn gdy nie wejdzie FD ,

Kolejna sprawa ze nawet jak ma te QQ-AA , to spokojnie jestesmy w stanie tutaj repowac seta i ciezko mu sie bedzie to callowalo ( watpie aby gracze bez dynamiki jakos super czesto zagrali ci tu 3bet/shipa na flopie z OP)

Kolejna rzecz to właśnie to że mamy świetne equlity+backdoor equlity , nom i ostatnia rzecz to taka że nie dajemy sie wyoutowac jakimś AQ/AK/KQ/QJ/KJ , ( jak spadnie na turn Q/K)

W tym rozdaniu 3 te opcje nie są złe tak naprawde , ja jednak wole mixowac tutaj rasie flop lub call flop/ship turn

Odpowiedz
Cytat