Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aj

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
189 Wyświetlenia
dziob
Oldschool Grinder

(469)
24/13
agg f - 2
fold cbet - 30
fold cbet t - 25

Nie chcę grać z taką kartą w multi pocie. Pytanie tylko czy gram cbeta czy nie. Flop nie jest najgorszy, ale mam w rozdaniu gracza o sporym zabarwieniu fisza, który nie tylko na flopie nie lubi zrzucać, ale na T także. Jak dla mnie to chyba każda próba gry to jest palenie kasy i niepotrzebne budowanie puli.

iPoker - $0.10 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 3

CO: $10.37
BTN: $12.42
Hero (SB): $12.12
BB: $7.15
UTG: $24.32
UTG+1: $10.00
MP: $7.47
MP+1: $9.85
LP: $10.94

Hero posts SB $0.05, BB posts BB $0.10

Pre Flop: ($0.15) Hero has A♦ J♠

fold, fold, MP calls $0.10, MP+1 calls $0.10, LP calls $0.10, fold, BTN calls $0.10, Hero raises to $0.80, fold, fold, fold, fold, BTN calls $0.70

Flop: ($2.00, 2 players) Q♣ 3♠ 4♦
Hero checks, BTN bets $1.33, fold

BTN wins $1.87

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
preludiumm
PokerStrategist

flop to straszna susza i IP pewnie bym cbetował za 1/2 pota, ale OOP x/f nie jest tragedią. IP będizesz mógł sobie albo vbetnąć T, albo poczekać behind i herocallować swoje mocne Ahigh na niektóych kartach, natomiast OOP często dostaniesz bet T i bet R i nagle się okaże, że pula jest już ogromna, a Ty siedzisz z A high

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

Napisane przez preludiumm
flop to straszna susza i IP pewnie bym cbetował za 1/2 pota, ale OOP x/f nie jest tragedią. IP będizesz mógł sobie albo vbetnąć T, albo poczekać behind i herocallować swoje mocne Ahigh na niektóych kartach, natomiast OOP często dostaniesz bet T i bet R i nagle się okaże, że pula jest już ogromna, a Ty siedzisz z A high

Tutaj nie rozumiem - przyznam sie. Cbet IP, check/fold OOP? Ja to widze raczej cbet/fold OOP, check back IP - tak patrzac na gola teorie cbetowania.

Tutaj mamy gracza, ktory foldowac do CB nie lubi i faktycznie to jest problem, wiec jesli nie mamy konkretniejszego info, to c/f pewnie nie bedzie najgorszy - z drugiej strony mamy jeden z lepszych boardow, zeby strzelic, wiec ja bym sie zastanowil po prostu nad tym, w jakich spotach on potrafi callowac itp.

Jesli on ma maly bet vs miss CB, to koncepcja check/call obv. odpada ( i srednio mi sie ogolnie podoba ), ale sam check nie jest taki zly, bo on mimo pozycji da nam czesto zobaczyc turny :).

Odpowiedz
Cytat
preludiumm
PokerStrategist

ja go IP cbetuje for value :D

Odpowiedz
Cytat
rusher88
PokerStrategist

A :D W takim sensie. No to zalezy pd probki + reada. On nie musi callowac smieci na bety. On moze callowac srednie/slabe made, albo mogl po prostu trafiac na jakiejs mniejszej/sredniej probce. Takze tutaj to trzeba wiecej info, szczegolnievs jego check/call range.

Bo np on moze mase smieci callowac IP i pozniej floatowac/sth, a OOP nie callowac prawie w ogole, tylko grac fold albo raise itp. itd.

Odpowiedz
Cytat