Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AJ 0ff nijaki gracz

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
206 Wyświetlenia
SpartakusPL
Poker Player

Poker Stars $2.00 No Limit Hold'em - 5 players - View hand 2286703
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

SB: $1.08 - VPIP: 34, PFR: 5, 3B: 0, AF: 3,4, Hands: 77
BB: $2.04 - VPIP: 22, PFR: 21, 3B: 15, AF: 0,8, Hands: 77
UTG: $2.01 - VPIP: 40, PFR: 20, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 5
Hero (CO): $2.74 - VPIP: 17, PFR: 13, 3B: 8, AF: 4,2, Hands: 9258
BTN: $3.08 - VPIP: 17, PFR: 14, 3B: 5, AF: 3,2, Hands: 9226

Pre Flop: ($0.03) Hero is CO with A :spade: J :club:
UTG raises to $0.06, Hero raises to $0.18, 3 folds, UTG calls $0.12

Flop: ($0.39) 6 :spade: 9 :heart: 2 :club: (2 players)
UTG bets $0.10, Hero calls $0.10

Turn: ($0.59) Q :diamond: (2 players)
UTG bets $0.10, Hero calls $0.10

River: ($0.79) 2 :diamond: (2 players)
UTG bets $0.36, Hero folds

Pre flop; nie wiele wiem o graczu wiec jest dla mnie unkiem, nie wiem, czy mój AJo
jest na jego range dobry i nie wiem czego moge sie spodziewac, 3betujac jego reke mam bardziej liczyc na fold equity czy value?Call postawił by mnie w ciezkiej sytuacji post flop, a fold nie wchodzi chyba w gre, a moze jednak? Nie potrafie grac tej reki na niego, ale pora sie nauczyc, niz unikac.

flop, i tu pojawia sie ta cala nijakowość.
Donk bet z jego strony jest po prostu weak, mam 6 outów na moje karty ale boje sie podbic gdyz moge byc od początku drawing dead. Co robic? Czesciej chyba od takiego gracza dostane jakis zakres premium, wiec pasowanie na flopie w tym przypadku lub cbet for bluff wydaje sie najlepszym wyjsciem, ale caly czas zastanawialo mnie co tak zobacze tym bardziej przy takich odsach i doszedłem do rivera.

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Witcher1990
PokerStrategist

3bet na unka pochodzi głównie z fold equity choć na NL2 nawet wielu regów jest tak słabych, że callują zdominowane ręce. Można tutaj zagrać call ale właśnie AJ może być dominowane przez AQ, AK i dodatkowo jest off suit więc słabiej gra post flop dlatego 3bet jest ok bo mało kto ma tutaj inny opening range na EP od tego na MP czy CO więc nie nadziejemy się na top range.
Na fiszów AJ+ to zdecydowanie raise for value bo oni callują masę zdominowanych rąk i nie potrafią się od nich odkleić.
Na ten donk bet na unka folduję, jeśli mam ready na gracza, że gra tak w każdym spocie to raise x3. x3.5 żeby wywalić tu i teraz. Nie kontynuuję na T jeśli nie trafię, nawet jeśli spadanie scary card bo to NL2
Call raczej nie ma sensu, nasze overkarty nawet jak trafią niekoniecznie będą dobre. Na F można się jeszcze pokusić o call ale po tym jak na T spada Q "" folduję.

Odpowiedz
Cytat
Mehower
PokerStrategist

"przy takich oddsach" ? Masz tylko 6 outów, na tak niski bet z jego strony próbowałbym na F lub T go przebić liczac na to że zrzuci rękę. Jeżeli nie to fold, dobra opcja moze byc też po prostu zrzucenie na flopie i szukanie innych spotów. Jakby nie patrzeć bet/call PF z UTG UNK wyglada dosyc mocno obstawialbym go na 99+ AQo+ AJs+

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

czesc

pre grajac tutaj 3bet zamieniasz reke najczesciej w blef ale czesto jest to lepsza opcja niz callowanie i zapraszanie reszty graczy do pota lub wystawianie sie na sqz
mozna to takze po prostu foldowac na unka i szukac lepszych spotow

asplayed
na flopie gram albo raise albo fold, call nic nam nie daje bo kompletnie nie wiemy gdzie jestesmy, mamy tylko 12% equity na trafienie turna a nawet nie wiemy czy trafiajac A/J bedziemy z przodu wiec wole wyjasnic od razu sytuacje i raisowac flopa bo jego bet jest slaby i moze tak grac z jakims AJ+ na ktore mamy foldequity

pozdro

Odpowiedz
Cytat