Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ac7c NL10

18 Posty
7 Użytkownicy
30 Reakcje
1,598 Wyświetlenia
Stg44

Party Poker, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $10.22 (102.2 bb)
BB: $30.83 (308.3 bb)
UTG: $20.41 (204.1 bb)
MP: $17.21 (172.1 bb)
CO: $12.39 (123.9 bb)
Hero (BTN): $18.69 (186.9 bb)

Preflop: Hero is BTN with 7♣: A♣:
UTG folds, MP raises to $0.35, CO folds, Hero raises to $0.98, SB calls $0.93, BB folds, MP calls $0.63

Flop: ($3.04) 7♥: 4♦: 4♠: (3 players)
SB checks, MP checks, Hero bets $0.93, SB calls $0.93, MP calls $0.93

Turn: ($5.83) 7♦: (3 players)
SB checks, MP checks, Hero bets $2.53, 2 folds

Przeciwnicy - obaj regularni, MP sporo folduje do 3betu i dlatego zdecydowałem się go zaatakować nieco luźniej.

Flop - czy cbet ma tu sens? Nie lepiej grać checkback?
Turn - czy check po takiej linii nie jest tu lepszy? Ewentualnie powinienem zmniejszyć sizing? Poprawiając na turn cięzko mi przypisać jakieś blefy w puli 3osobowej i wyglądam na jakieś AA. Czekając zaś pozwalam zwłaszcza SB który ma tu pewnie TT-QQ na dorzucenie samemu do puli

Odpowiedz
Cytat
17 odpowiedzi
Trener
weirdcreep

7 jest kartą któa bardzo zmienia dynamikę boardu i na T w 3 wayu chyba lepszy będzie check/niski bet, bo i tak nie mamy 3 uliczek value. W dodatku, z naszymi overparkami pewnie częściej chcemy czekać niż betować :)

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Też wolę tutaj check na turnie. W 7 w sumie ciężko tu Ci uwierzyć i rywal może odpalić jakiś blefik albo trafić jakąś parkę na river z którą zabetuje albo sprawdzi Twój zakład.

Odpowiedz
Cytat
Stg44 Autor wątku
Stg44

Dziękuje, teraz jestem przekonany,że tu raczej na pewno powinien iść tutaj check, ręka nie wymaga protekcji, a żaden reg i tak nie odda tu stacka na 3 zaklady kontynuacyjne z dziesiątkami.

Odpowiedz
Cytat
ripper92

LOL, to jest tak oczywisty bet turn że szkoda strzępić klawiatury na argumentacje.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

ripper92 - właśnie miałem napisać to samo :)

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321

W HU jeszcze by to bylo spoko, zeby puszczać druga beczke na turnie, bo jak ktos ma TT-88 to jest sporo psujacych akcje riverow i poza tym, ludzie i tak wtedy częściej bluffcatchuja, więc nawet 3 beczke na river moga sprawdzić.

Natomiast tu mamy multiway 3bet pot. Na prawde spodziewacie się tutaj dostać call od TT-88 na turnie?
Przecież np. na miejscu SB, to ja bym mial lekkie opory sprawdzać nawet JJ, bo BTN ma easy w swoim range lepsze OP + mam za sobą jeszcze akcje od MP, ktory nie wiem co zrobi. Poza tym zazwyczaj w multiwayu mniej sie blefuje, wiec jak ktos gra 2 beczke, to wyglada to dosc mocno.

Nie lepiej przeczekać turna i spróbować cos skubnac na river? No bo 3 streetow tu i tak raczej nie mamy.

Odpowiedz
Cytat
ripper92

Nie ma tu czegoś takiego jak dać podłapać rywalom, czy wy myślicie wogóle o zasięgach?
Czy ty uważasz że tam czyste overkarty callują flopa?(
Oba zasięgi rywali są relatywnie silne i midpair heavy, SB grając Coldcall może pokazać nawet QQ, i bardzo dużo JJ/TT, to uważasz że na jakie flopy SB lczy żeby zagrać Calldowny?, nawet jeśi nie zrobi tego 100% czasu.
Podłapać to możesz dać co najwyżej mid parom na złapanie lpszego FH za free, wtedy będziesz miał vale.

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321

Hmm, gdzie ja napisałem coś o podłapaniu? Albo o tym, że ktoś sprawdza flop z over kartami?

Bo trochę nie rozumiem tej odpowiedzi.

Odpowiedz
Cytat
ripper92

Chcesz czekać turna żeby skubnąć na river, od czego chcesz skubać river co nie skubniesz na turnie?
Btw to wypowiedź była skierowana do wszystkich zwolenników checku nie konkretnie do Ciebie.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Drogi ripper92,
zakres rywala grającego na pozycji SB całkowicie próżniowo biorąc pod uwagę dynamikę stawek obstawiam na TT-QQ AKo AKs AQs czasem KK.
Zakres MP to rzeczywiście sporo pocketów. Oczywiście AKs AKo a także ze względu na lepsze oddsy zbudowane przez call od SB to ma on tam na pewno ATs+ KQs a być może nawet szerzej.

Rywale w naszym perceived range'u nie widzą 7 a raczej spodziewają się wysokiej overpary. Jeżeli my betujemy tego turna (no nie czarujmy się, u nich też zbyt wielu 7 nie ma) to takie 88-JJ może uciec. Czekając tego turna rywale mogą uznać, że mają najlepszą rękę ze swoimi parkami i mogą:
- zabetować samemu licząć na jakiś hero call od A
- zagrać chętniej check/call na riverze.

Dodatkowo porcja zakresu składająca się z overkart typu ATs+ u MP czy AQ-AK u SB może złapać parkę z którą też uzna swoją rękę za najlepszą i wyciągniemy street value.

Czy ty uważasz że tam czyste overkarty callują flopa?(

Odpowiadając na pytanie zadane Stalmiemu - tak, uważam, że na ten sizing na tej strukturze flopa dwie wysokie overkarty z backdoorem callują.
Nie widzę w tym nic nadzwyczajnego biorąc pod uwagę, że na tej strukturze cbeting range hero powinien być bardzo wysoki.

Chyba "szkoda strzępić klawiatury" na dalszą argumentację.

Odpowiedz
Cytat
ripper92

Nie zgadzam się z niczym co napisałeś oprócz tego że nasz percieved range to głównie overpary.
Podałeś IMO błędne zakresy i błędne założenia.
Nie będę już Ciebie/Was przekonywał.

Odpowiedz
Cytat
Stg44 Autor wątku
Stg44

ripper92, jeśli bet to jakim sizingiem? Czy z uwagi na bycie na głębokich stackach z MP powinienem zwiekszyć wielkość zakładu?

Dziękuje wszystkim za ciekawą dyskusje w tym wątku.

Odpowiedz
Cytat
ripper92

Sizing ok, głównie celujesz w Value od SB, może być trochę niżej żeby dać lepszą cenę tym midparom, nie grałbym wyżej niż 1/2.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

ripper92 - tracisz czas raz wszystko już o tej ręce powiedziałeś w 100% się z tym zgadzam aż dziw bierze że mimo tak solidnej argumentacji i tłumaczenia ktoś wdaje się jeszcze z tobą w idiotyczną dyskusję.

Odpowiedz
Cytat
KrzNow

Endurx mnie aż dziw i obrzydzenie bierze jak widzę takie wazeliniarstwo, samemu nic nie wnosząc do dyskusji.
Patrzę, czytam i "solidnej argumentacji i tłumaczenia" :yaoming: nie widzę.
Kończę "dyskusję". Miłego weekendu.

Odpowiedz
Cytat
Endurx

wazeliniarstwo - punkt widzenia zależy od punkty siedzenia, gość dobrze pisze, nawet go nie znam i nie szukam kolegów, mam przepisywać innymi słowami to samo co napisał, grajcie do ..ja agresywnie, kreujcie przeciwnikom trudne sytuacje tam gdzie ma to sens a nie jak cipy czekacie a później płacz że cooler FH na FH, co wcale nie będzie tak rzadkie w tym konkretnym spocie przeciwnicy w tej ręce najpewniej mają 4 outy na nas, ludzie różne posrane rzeczy robią tam mógł ktoś AA KK flatnąć z intencją calldownowania takich boardów jak ten tam ktoś może się od dam nie odkleić, żebranie o thin value beta którego możemy nawet nie dostać prze overcard na river jest idiotyzmem w perspektywie tego że goście mają 8% Equity na scoolerowanie nas na staka i faktu że mogą grać cooldown z QQ+

"Patrzę, czytam i "solidnej argumentacji i tłumaczenia" :yaoming: nie widzę. " - dorzuć jeszcze myślenie od siebie a wszystko zobaczysz

Odpowiedz
Cytat
boskibogdan

.

Odpowiedz
Cytat