Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AANl10

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
212 Wyświetlenia

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;Hero$10,03:///////;UTG2$11,31:58/17/3/1,3/29/20/100/100;[/tg]
0,05/0,1 No-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is BB with A♦, A♥
2 folds, UTG2 calls $0,10, 6 folds, Hero raises to $0,50, UTG2 calls $0,40.

Flop: ($1,05) J♥, 3♥, 5♠ (2 players)
Hero bets $0,75, UTG2 raises to $1,50, Hero ???,

Jak ja nie lubie takich sytuacji!!! All in od razu? Bo po 3bet czy 4bet bede mial mniej niz pol stacka? Bo zabawy z callem tego miniraise wedlug mnie odpadaja...

1 odpowiedź
Thorek
Oldschool Grinder

4beta nie masz mozliwosci w tej sytuacji zagrac, bo betujesz jako trzeci w kolejnosci. Tutaj masz tylko 2 wyjscia. Fold lub 3bet/fold. Zainwestujesz rowno polowe stacka i jeszcze bedziesz mogl uciec z tego rozdania. Pytanie tylko jak czesto ten przeciwnik zachowuje sie w ten sposob w takich sytuacjach. W gre wchodzi AJ, 33, 55 i przy takim niskim pfr nawet JJ, ale mysle, ze jednak podbija to JJ na preflopie tylko probka jest po prostu za niska i staty sie jeszcze prawidlowo nie wyklarowaly. Moze to tez byc blef lub draw do koloru. Kwestia poprawnej oceny sytuacji. Teoretycznie przeciwnik nie ma wysokiego af, ale potrafi wciskac raise. Jezeli nie lezy ci ten przeciwnik i ciezko ci go w tym momencie odczytac to mozesz odpuscic rozdanie i poprzygladac sie przez kilka nastepnych kolek jego grze. Ja natomiast jako ze gram agresywnie postflop zagralbym 3beta, poniewaz nie uwierzylbym, ze cos ma po takim miniraise, chyba ze mialbym ready, ze probuje w ten sposob wciagac w rozdanie. Jego w miare korzystny wspolczynnik WTS/W$SD daje ci wtedy pewnosc, ze przy pushu od przeciwnika jestes z tylu.