Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA zoom

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
dynxx

[[converted_hand][hand_history]Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

BTN: $10 (100 bb)
SB: $11.59 (115.9 bb)
BB: $25.62 (256.2 bb)
Hero (UTG): $10.73 (107.3 bb)
MP: $17.89 (178.9 bb)
CO: $11.10 (111 bb)

Preflop: Hero is UTG with A♠ A♥
Hero raises to $0.35, 2 folds, BTN calls $0.35, 2 folds

Flop: ($0.85) 9♥ 7♥ 7♦ (2 players)
Hero bets $0.60, BTN raises to $1.34, Hero calls $0.74

Turn: ($3.53) 7♣ (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($3.53) 2♦ (2 players)
Hero bets $1.20, BTN folds

OPP:

Pre: STd
Flop: Cbet for value, na raise nie mam nigdy foldu przy takim boardzie i jego 18% rcb single raised, zastanawiałem się czy to 3bet-shipować, ale myślę, że jego call jest wówczas dość ograniczony (nie wiadomo czy stackuje tu FD i OP).
Turn: Ofc po call flop daję mu strzelać.
River: Zastanawiam się, bo prawdopodobnie on nie ma sdv przy tej linii, grać x i liczyć, że on w końcu będzie chciał wykorzystywać słabość, czy betujemy i liczymy na jakiś dziwny hero call?

/btw nie wiecie może czy jest statystyka w hmie raise flop cbet + bet turn?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
zdrojek24

Siemanko.

Na flopie przy jego tak dużym raisie , to oczywiście fold nie wchodzi w rachubę. Ze względu na brak pozycji wolałbym chyba go lekko tutaj reraisować. Masz napewno wtedy value od drawów, oraz często od kart typu TT,JJ,A9s,K9s -> a te karty mogą się nie wypłacić już dobrze na kiepskim turnie. Jeśli on tutaj blefuje lub ma drawa którego nie trafi na turnie to i tak idzie właśnie najczęściej akcja check-check. Gdybyś miał tu pozycję i dostawał raise, to wtedy wolę taki call.
Reraise tak do około 2,8$ byłby spoko.

Jeśli chodzi o ten river , to rywal jest na tyle agresywny że można dać mu strzelić tutaj. Ciężko go obstawić na mocną rękę, gdyż nawet z 9x zagrałby coś raczej na turnie i jego call na river jest dużo mniej prawdopodobny niż bet po Twoim checku.

Co do statystyki o którą pytasz, to w HM2 takowa jest, ale jeśli pytasz o HM1, to nie wiem... Napisz może w dziale o narzędziach pokerowych , tam szybko dostaniesz odpowiedź :)

Odpowiedz
Cytat