Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa [Sb] Nl4

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
158 Wyświetlenia
sqsh

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.02/$0.04 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP3$5.43:///////;CO$4.60:///////;BU$3.82:///////;SB (Hero)$4.00:///////;BB$4.54:///////;MP2$4.32:///////;[/tg]

Preflop: Hero is SB with A:h, A:c.
MP2 folds, MP3 calls $0.04, CO folds, BU calls $0.04, Hero raises to $0.28, 2 folds, BU calls $0.24.

Flop: ($0.64) 7:h, 6:d, 9:s (2 players)
Hero bets $0.45, BU calls $0.45.

Turn: ($1.54) T:d (2 players)
Hero checks, BU bets $3.08, Hero raises to $3.27, BU calls $0.01.

River: ($7.9) Q:s (2 players)

Final Pot: $7.9.

Villain 53/4 (85)

No i ostatnia ręka, przy której mam wątpliwości z wczorajszej sesji. Tak naprawdę wiele 8x nie ma w jego zasięgu, może jakieś T9, ale wciąż to chyba jest snap call?

3 odpowiedzi
AutystycznyAndrzej

?(

A z czym tak gra jeśli nie z setami/dwoma parami/8x? Liczysz na JJ albo AQ?

sqsh Autor wątku
sqsh

Myślałem bardziej, czemu wrzuca allina do tej puli? Ile silnych układów zagra w ten sposób, że nie sprawdzę go nigdy, mając coś typu AJ+, może wyższej pary, na co moja gra mogła wyglądać.

Preflop mogę go stawiać na zakres: 22+,A2s+,K9s+,Q9s+,J9s+,T9s,98s,A8o+,KTo+,QTo+,JTo

Po moim checku na turnie, często zauważa u mnie słabość taki gracz i będzie mnie chciał wyrzucić z rozdania z kartami typu:
66+,A7s+,K8s+,Q9s+,J9s+,T9s,A8o+,KTo+,QTo+,JTo
które coś zachaczyły, aczkolwiek myślę, że z monsterami często by tak nie grał, no ale już można zostawić taki zakres.

Na oba zakresy mam 70% equity.

AutystycznyAndrzej

Jak trafnie zauważasz, na turnie masz bluff catchera problem w tym że nie wiadomo z czym ma blefować... Liczysz na to że gra tak z AT? Ja jako std zakładam że z AT idzie po prostu za friko do shodownu, podobnie z innymi śmieciami. Bez readów zakładam że z AK pasuje na flopie, dlatego na turnie nie widzę aż tak wielu rąk z którymi może blefować, natomiast kilka może tak zagrać dla value.

W moim odczuciu liczysz na to że blefuje z FD/OESD często z parą. Tylko że rywal z tymi rękoma ma jakieś equity + daje bardzo złą cenę. Wolę poczekać na lepszą okazję. Ja na turnie planuję grać c/f, owszem jego sizing jest podejrzany ale trzymam się planu, bo ten board jest paskudny!