Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA rozgrywane pasywnie.

7 Posty
6 Użytkownicy
6 Reakcje
677 Wyświetlenia
elemeledutki11
Poker Player

partypoker - $0.25 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: $25.00
BTN: $34.06
Hero (SB): $25.44
BB: $37.23
UTG: $19.43
UTG+1: $27.92
MP: $29.49
MP+1: $9.30
MP+2: $5.23

Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: (pot: $0.35) Hero has A♣ A♠

fold, fold, MP raises to $0.90, fold, fold, CO calls $0.90, fold, Hero calls $0.80, fold

Flop: ($2.95, 3 players) T♥ T♦ 7♣
Hero checks, MP checks, CO bets $1.50, Hero calls $1.50, fold

Turn: ($5.95, 2 players) Q♦
Hero checks, CO bets $2.83, Hero calls $2.83

River: ($11.61, 2 players) 7♦
Hero checks, CO bets $4.50, Hero calls $4.50

Pre: Pewnie zaraz posypią się komentarze 3bet pre :)

Flop: Trudno go na coś obstawić, myślę, że raczej ma pocketa, ew.Tx, ew. seta, ew 89s., ew. air z któym chciał zgarnąć pulę. - więc tak naprawdę wszystko może mieć:) I co zrobić: może lepiej raise flop?

Turn: Tu już powinno mi dać do myślenia. Odpada mu raczej z rangu wszystko poza Tx, QQ-AA, może AQ ?

River: Myślę, że to powinien być fold, ale czy dobrze myślę?

Obaj przeciwnicy to redzy na których nie mam statów.

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
macaco2
PokerStrategist

Jak redzy to czemu nie squeezujesz ?
Ja calluje asy jak mam za sobą graczy z dużym sqz albo sporym 3betem albo na utg+1 i otwarciu utg ale na SB to zawsze u mnie będzie 3bet sqz.
Post flop jak dla mnie to jedyne co bez statow to check/call 3x i to w zalezności od sizingu river.

Odpowiedz
Cytat
trzasku
PokerStrategist

Preflop: Pewnie doskonale wiesz dlaczego zagrałeś call więc jeżeli ma to logiczny sens i jest podparte jakąś teorią to nie mam nic przeciwko (np. ryba na BB) :f_thumbsup: AA mają na tyle dobrze, że nie musisz obawiać się overkart na flopie :f_thumbsup: Jeżeli chodzi o mnie to ja to po prostu squeezuje za 4.5x, ale jak wspomniałem - pewnie wiesz co robisz :f_thumbsup: Wyższy sizing OR od MP może sugerować mocnieją część rangu ale bez większego info nie możemy się niestety tylko na tym opierać.

Flop: Range przeciwnika postrzegam dokładnie tak samo jak Ty - AA-JJ, Tx (JTs, T9s), 99-88, set (77), SD (89s) oraz jakieś random bluffy. Myślę, że zarówno raise jak i call są tutaj bardzo dobre. Raisując dostaniesz value od SD, JJ+. Grając tylko call trzymasz szeroki range, dajesz przeciwnikowi dalej blefować. :f_thumbsup: Według mnie oba zagrania mają podobne EV i jeżeli chodzi o JJ+ to w obu przypadkach ściągniesz podobną ilość value (nawet jak spadnie overkarta na turn).

Turn: Range będzie miał prawdopodobnie podobny jak na flopie, ewentualnie bez 99-88. Myślę, że dalej może zablefować, ewentualnie betować jeżeli trafił Qx (np. AQ, KQs, QJs). Przypuszczam, że raise będzie wyglądał bardzo mocno i przeciwnik będzie w stanie zrzucić niektóre Qx. Z tego powodu uważam, że zagrałeś idealnie i lepiej dać mu samemu zabetować na river lub my zabetujemy jak poczeka (nasz bet na river wygląda słabiej niż turn raise). :f_thumbsup:

River: Ja myślę, że dobrze zagrałeś. Przeciwnik będzie betował tutaj sety, Tx ale także spodziewam się, że może tak zagrać z KK+ (np. for value od Qx, JJ) a na taki zasięg wyglądasz już bardzo dobrze! Dlatego według mnie cała ręka zagrana idealnie i jeżeli zagrałbym call preflop to prawdopodobnie podobnie bym to rozegrał post. Dopiszę jednak, że sytuacja jest dosyć close i wszystko zależy od tego czy on tam betuje KK+ ewnetualnie jakiś 3-barrel bluff. Więc fold też jest rozwiązaniem - wszystko zależy od tego jak ocenisz średniego gracza z Twoich stawek.

Stół: T♥T♦7♣ Q♦ 7♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    40.63%   37.50%    3.13% { AsAc }
MP3    59.38%   56.25%    3.13% { QQ+, TT, 77, JTs, T9s }

17 marca pojawi się wątek na forum w którym można głosować na osoby oceniające rozdania dzięki czemu mogą one wygrać bilet na turniej w Wiedniu więc zachęcam do wpadnięcia i zagłosowania na kogoś (nie koniecznie muszę być to ja :f_thumbsup: nie jestem najszybszy :f_mad: ).

Odpowiedz
Cytat
elemeledutki11 Autor wątku
elemeledutki11
Poker Player

Dzieki za odpowiedzi :) Nie sq z tego prostego powodu, że dopiero uczę się grać 3bet for value. Tak, tak, może wydać się to dziwne, że dopiero teraz. Ale przez długi czas hołdowałam zasadzie niewyrzucania słabszych rąk przez 3 bet. Jednak, m.in. dzięki komentarzom na forum, powoli się tego oduczam:)

Odpowiedz
Cytat
B3DNAR3K
PokerStrategist

call call call aż miło popatrzeć :D i jeszcze sizingi spadają ze streeta na street co swiadczy o jakiejś parce predzej niż nutsy może AQ ,JJ,KK , bo gdyby miał value nutsa to raczej polaryzowałby sizingi dla value i river spokojnie byłby w okolice 7 $ bet ale moge się mylić

Odpowiedz
Cytat
HandOnFire
BlackMember

musieliby mnie zwiazac i przejąć kontrole nad myszka, zebym tego nie 3betowal pre

Odpowiedz
Cytat
DrWiktor
PokerStrategist

Ja często flatuje AA np MP vs UTG jak widze ze typ ma f3bet 84, ale dokładać na trzeciego to jest samobójstwo.

Odpowiedz
Cytat