Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA nl50

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
430 Wyświetlenia
Powi

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.50(BB) Full Tilt
SB ($54.95)
BB ($54.40)
Hero ($78.80)
BTN ($4.95)

Dealt to Hero A♦ A♥

Hero raises to $1.75, fold, SB calls $1.50, fold

FLOP ($4) T♥ 8♦ 7♠

SB bets $1.50, Hero raises to $5.50, SB calls $4

TURN ($15) T♥ 8♦ 7♠ 5♣

SB bets $7.50, Hero calls $7.50

RIVER ($30) T♥ 8♦ 7♠ 5♣ 4♦

SB bets $18.50, Hero calls $18.50

33/10 3.7 af 33 rece

ten lead na flopie w mnie niz polowe puli wygladal mi na drawa 65,98,T9, QJ, A9, moze Q9, jakas top para, sadze ze gotowego strita by tak nie gral, J9, albo 96 (imo mało prawdopodobne ), jedynie obawialem sie setów i 87

raise na flopie dla informacji jezeli dostalbym 3beta to sie składam, tak ?

turn, river, jak go ocenilem na flopie, nie zmienia zbytnio, wiec jak sprawdzam na turnie to sprawdzam river na 4

dobrze/źle ?

5 odpowiedzi
Ninjai

1. Nie raise/folduje sie made-hands. Ja tutaj wole calla na flopie czesto, bo jestesmy tak naprawde WA/WB. Raise jest wtedy ok, jezeli sie nie skladasz na 3beta, bo nie raisujemy dla informacji.

2. A to ze callujesz turn nie znaczy, ze musisz callowac rivera. Nie wiem, kto tak uczy ludzi, ale to jest bledne i duzym leakiem. Tutaj chodzi o frekwencje betow i blefow oraz zwezanie zakresu na pojedynczych stritach. Jaki mu dajesz zakres na flopie, ktory gra donk/call, i donkuje tak turn i river?

Ninjai

I jak tutaj z twoja analiza?

Napisane przez Ninjai
1. Nie raise/folduje sie made-hands. Ja tutaj wole calla na flopie czesto, bo jestesmy tak naprawde WA/WB. Raise jest wtedy ok, jezeli sie nie skladasz na 3beta, bo nie raisujemy dla informacji.

A czy w ten sposób nie dajemy mu tanio drawowac? Jeżeli ma głupie 92o to ma 33% equity więc nie do końca to jest WA/WB.

Powi Autor wątku
Powi

Equity Wygrana Remis Zagubiona Ręka
Gracz 1: 66,667% 66,667% 0,000% 33,333% AhAd
Gracz 2: 33,333% 33,333% 0,000% 66,667% TT, 88-77, ATs, KTs, QTs, JTs, T9s, 97s+, 87s, 65s, ATo, JTo, T9o, 97o+, 87o, 65o

to byłby najszerszy zasięg na river, odjąłem pare słabych broadwayowych Txo, czyli biorąc pod uwagę pot odds - easy call

ale biora pod uwage jego bet sizing to troche nie uklada mi sie to z "historią" która chciał mi odpowiedzieć, chyba bym mu tylko w 65 uwierzyl

nie mam za bardzo pojecia nawet jak go ocenic na turnie i na river na konkretny zakres i wedlug mnie nie zmienil sie on tak bardzo na turnie, ale nie wiem co o bedzie walil w prawie 2/3 pota na river

Ninjai

Napisane przez CronTheFish

Napisane przez Ninjai

A czy w ten sposób nie dajemy mu tanio drawowac? Jeżeli ma głupie 92o to ma 33% equity więc nie do końca to jest WA/WB.

Owszem, nieraz dajemy i nieraz patrzac na pojedyncza reke mozna tak grac, ale w sumie przez to zmieniamy strasznie nasze podejscie do optymalnej gry.

A co do zakresu. On gra donk/call na flopie i betuje turn i river znacznie. Jak mowisz, za te oddsy to czesto mamy calla, ale jego range tutaj sie od TP znacznie przesuwa na 2pair+. Nasza reka jest face up i on wcziaz betuje. Trzeba wiec rozwazyc, ile razy by tutaj nas blefowal (mysle, ze prawie nigdy) oraz ile razy tak gra z TP (nieraz napewno, ale czy wiecej niz 30%?, tez watpie). Dlatego mozna rozwazyc fold na riverze nawet.