Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl50

3 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
97 Wyświetlenia

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.25/$0.5 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]MP2 (Hero)$69.34:///////;MP3$50.00:///////;CO$58.66:///////;BU$27.88:///////;SB$50.00:///////;BB$50.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP2 with A:d, A:c.
Hero raises to $2.00, MP3 calls $2.00, 4 folds, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($4.75) T:s, 7:c, T:c (2 players)
Hero bets $2.50, MP3 calls $2.50.

Turn: ($9.75) 8:d (2 players)
Hero bets $6.50, MP3 calls $6.50.

River: ($22.75) K:d (2 players)
Hero bets $9.50, MP3 raises to $39.00(All-In), Hero calls $29.50.

Final Pot: $100.75.

praktycznie unk 41h 11/8 0% 3bet żadnego SDwnu, nie wiem czy grał więcej stołów, zablokowany

na pewno za mało na flopie, jakieś 75% (3,7$) będzie optymalne?

jaki sizing na T, czy w tym spocie vs nieznany, póki co bardzo tight gracz tj bet/f T?

jaki sizing na R, czy to jest zawsz bet/f R? czy nie lepszy w tym spocie będzie x/c? nie wiem nic o jego tendencjach na post flopie dlatego optymalny wydaje się b/f R?
czy tj board na którym vs unk idziemy zawsze po 3 streety value?

czy grając większe sizingi na flopie i T i na karcie na River która jest blankiem, ale nie jest dla niego scary kartą gracie tutaj shove R?

jaki sizing do bet/fold R będzie najbardziej optymalny?
jaki do b/c? czy nigdy nie mamy b/c nie wiedząc o nim nic i to powinien być albo shove albo bet/f?

może niektórym wydadzą się dziwne te pytania ale dopiero zaczynam grać cashe i próbuje między innymi ogarnąć optymalne sizingi, w mtt były nieco inne

pzdr

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
muckinfella

Hey

Nie odpowiada sie pytaniami na pytania, ale jednak to zrobie :)

- jak widzisz jego calling range preflop/na flopie oraz na turnie vs Twoje bety?
- czy sadzisz, ze majac A:c (CRE na jego nut flushe) on ma az tyle gorszych rąk, z ktorymi bedzie w stanie callnac Twoje 2-3 strzalki?

Jak juz okreslisz sobie mniej wiecej range, od ktorego chcesz ciagnac value to wrzuc go prosze do equilaba.

pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
_Anonymous_ Autor wątku
_Anonymous_

range pre flop / flop

polska.pokerstrategy.com
Stół: TsTc7c
Equity Wygrana Podział
UTG 84.26% 84.25% 0.02% { AdAc }
UTG+1 15.74% 15.72% 0.02% { QQ-77, AJs+, KJs+, QJs, JTs, AQo+ }

range T

polska.pokerstrategy.com
Stół: TsTc7c8d
Equity Wygrana Podział
UTG 61.67% 61.67% 0.00% { AdAc }
UTG+1 38.33% 38.33% 0.00% { QQ-77, JTs, KcQc, KcJc, QcJc }

wiem tylko, że póki co był tight więc mogę podejrzewać, że FD które są mocno ograniczone przez to, że mam blokera do nut flusha, będzie grał pasywnie, więc to będzie mniej więcej range od którego powinienem dostać akcje do T na który jestem z przodu

ciężko zakładać, że koleś który nic nie grał będzie zamieniał mi busted drawy w blef na R i prawdopodobnie będzie to w 90% value na które jestem mega w dupie

jaka zatem najbardziej optymalna linia? cbet flop, x/c T x/reev R?
czy bet bet bet/fold?

Odpowiedz
Cytat