Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl50

5 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
145 Wyświetlenia
krystianpp94
PokerStrategist

Gość to reg staty 17/13 steal z btn 36, dość agresywny postflop do tej pory foldował na wszystkie 3 bety a na BB siedzi gość lubiący sqz i 3 betujący dużo wobec otwarcia z LP. Na flopie zdecydowałem się na rejs ze względu na dużą ilość drawów jakie on tu cbetuje . Uznałem, że jeżeli tutaj nie rejzuje to pewnie najczęsciej mam najlepszą rękę jednak jego rejs na turnie trochę zmienił mój tok myślenie bo tak naprawdę spada blank a on wsuwa myślę że ręce typu combo drawy chciałby stakować na flopie sety raczej też.Jednak z drugiej strony na nl50 raczej nie spotyka się ludzi blefujących w ten sposób .
PokerStars No-Limit Hold'em, $0.50 BB (8 handed) - PokerStars Converter Tool from http://www.flopturnriver.com

MP1 ($16.82)
MP2 ($66.73)
CO ($64.75)
Button ($57.28)
Hero (SB) ($50)
BB ($24.52)
UTG ($29.80)
UTG+1 ($52.21)

Preflop: Hero is SB with A, A
5 folds, Button bets $1.50, Hero calls $1.25, 1 fold

Flop: ($3.50) 3, 7, 8 (2 players)
Hero checks, Button bets $2, Hero raises to $6.50, Button calls $4.50

Turn: ($16.50) Q (2 players)
Hero bets $11.25, Button raises to $49.28 (All-In) Hero??

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
karakanFTP
Oldschool Grinder

Ciekawa reka. Ogolnie standardem jest tutaj 3b, nie dosc ze jestes bez pozycji to jeszcze Twoj 3b z SB bedzie mniej wiarygodny, poniewaz bronisz sie vs steal. Jednak jesli BU duzo folduje do 3b a na BB siedzi squeezer to nie mozna przyczepic sie do calla.

Na F rowniez raisuje i jestem gotowy sie stackowac. Nasza reka jest bardzo underrepowana, do tego na stole lezy duzo drawow i on moze tutaj nie odpuscic 99+ (zakladajac ze to reg i masz jakis normalny 3bet to on pewnie zaklada ze pockety TT+ tutaj 3betujesz pf). Na pewno na F bedziesz ahead vs jego range, to jest gorsze OP i FD. Bardzo rzadko on tutaj bedzie mial seta albo 78. No ale przeciwnik tylko calluje.

Na T spada Q, ktora jest dosc srednia. QQ weszlo, ale oprocz tego duzo sie nie zmienilo (moze jakies Q♣x:club: podlapalo wiecej equity, ale nadal to bijesz). Betujesz dosc mocno i dostajesz shipa, ktory wyglada bardzo mocno. Ja tutaj jednak calluje. Piszesz ze BU to reg i ze luzno otwiera z BU. Prawdopodobnie on tutaj bedzie otwieral wiekszosc suited cards w :club: i watpie ze on je odpusci od razu na F na Twoj raczej niezbyt duzy ch/r. W zwiazku z tym wq mnie on tutaj ma MASE FD, do tego 9T,56,69s i gorsze OP,. Do tego mysle ze majac seta albo 78 on tutaj nie bedzie slowplayowac i bedzie tutaj dazyc do stackowania sie na F, poniewaz moze byc dla niego masa zlych kart na T. Nie wspominajac ze on moze tutaj easy shipowac KK for value. Dodatkowo po dosc duzym becie na T masz nie najgorsze oddsy. Dlatego ja tutaj zaciskam zeby i calluje.

PS. Zaloze sie ze sprawdziles i pokazal QQ :D

Odpowiedz
Cytat
krystianpp94 Autor wątku
krystianpp94
PokerStrategist

Nie nie sprawdzilem, bo tak jak pisze sprawdzajać w takich spotach nie widze gorszych rąk. On mając tutaj Qx w treflach tylko callnie a combo drawy będzie stakować na flopie wiem, że ofc call flop AI turn jest opcją na rozegranie combo drawa, ale na tym limicie nikt tak nie gra.

Odpowiedz
Cytat
pozdroANDpocwicz
Elite Grinder

Przydałoby się jakieś info o tym jak gra postflop. Jeśli jest tight to jestem w stanie myśleć o foldzie, ale na agresywnego gracza nie folduje. W większości zgadzam się z tym co napisał karakan, ale nie widze u niego aż tyle FD. Wydaje mi się raczej, że to on ocenia Ciebie na draw i chce się stakować na T, kiedy jego equity jest dużo większe. Call do tego raise to czasem nutFD, ale blokujesz Ac.

Odpowiedz
Cytat
karakanFTP
Oldschool Grinder

Piszesz ze combo drawy i sety chcialby stackowac na F (z czym sie kompletnie zgadzam), a zaraz potem piszesz ze jego raise na T wyglada silnie. Skoro nie ma tam zbytnio setow i combo drawow (ktore jak dla Ciebie moze nawet miec, bo je bijesz), to co Cie tam bije? 38,37 ktore on na 99% folduje pf (chyba ze Ty i BB macie ogromny fold blind to steal), 78 (ktore tez pewnie chcialby stackowac na F, ale przyjmijmy ze moze je tam miec), oraz nieszczesne QQ w ktore akurat najbardziej jestem w stanie uwierzyc. Oczywiscie od swieta on Ci pokaze tam tego seta, ale i tak to jest tak malo kombinacji rak ze ja tutaj jednak calluje. Poza tym pula jest na tyle duza i masz tyle do dolozenia, ze nie musisz wygrac tego nie wiadomo jak czesto.

Odpowiedz
Cytat