Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA Nl50

6 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
202 Wyświetlenia
wedkarzadi
Oldschool Grinder

BTN: $62.03
SB: $96.82
BB: $50.00
UTG: $88.03
Hero (MP): $49.75
CO: $50.00

Pre Flop: ($0.75) Hero is MP with A :spade: A :club:
1 fold, Hero raises to $1.50, 1 fold, BTN calls $1.50, 2 folds

Flop: ($3.75) 6 :heart: 9 :club: 7 :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $2.75, Hero raises to $7, BTN calls $4.25

Turn: ($17.75) 8 :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

River: ($17.75) Q :spade: (2 players)
Hero checks, BTN bets $11, Hero calls $11

Koleś 18/12, 300 handów ale też bez historii.

PF: Otwieram z MP, on caluję. Myślę że może mieć 22-QQ i brodway-e
F: Zagrałem x/r bo gość ma spory Cbet, więc w sumie cały range powinien betować razem z airem i po raisie calnąć jeszcze może QQ-TT i 88 więc z teori chyba x/r jest lepszy od cbeta.
T: Po calu widzę tutaj własnie to co pisałem- QQ-TT i 88, nie betuję bo co ma mnie bić to już weszło a gorsze ręce raczej sfoldują. On gra czekbek, gdyby zabetował pewnie bym to calował ale river już się poddał.

R : Tutaj mam najwięcej wątpliwości. X/f chyba zbyt weak ale z drugiej strony co gorszego może betnąć?
B/f jakoś mi się tez nie widzi bo nie wiem co gorszego calnie a lepsze ręce raisują. No i zagrałem x/c , też bez sensu. W sumie mam tylko blefcatchera. Teraz widzę że niestety ale chyba tutaj jedyna opcja to x/f. No albo jakiś minibet/fold, która łączy opcję pierwszą z blefchatcherem (blockbet).
Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
5 odpowiedzi
kustra
Elite Grinder

Jego bet in pos., wtsd, afq, w$sd?

F: Zagrałem x/r bo gość ma spory Cbet, więc w sumie cały range powinien betować razem z airem i po raisie calnąć jeszcze może QQ-TT i 88 więc z teori chyba x/r jest lepszy od cbeta.

To, że ma duży cbet, nie znaczy, że ma duży bet in pos. vs missed cb.
Niekoniecznie calluje te QQ-TT.

Linia wg mnie zbyt fancy. Wolałbym w tym spocie betować flop, x/f turn i x/f river, aczkolwiek co do tego ostatniego nie jestem pewny.

Odpowiedz
Cytat
wedkarzadi Autor wątku
wedkarzadi
Oldschool Grinder

Mam na niego niecałe 270h więc można powiedzieć że reszta statystyk dopiero się klaruje . Na razie agf ma 50 na wszystkich stritach, wtsd 27,
nie wiem jaki ma bet in pos, nie używam takiej statystyki ale jak ma 87cbet in pos to jego tendencja jest taka, że bet vs miss cbet też będzie miał wysokie.

Jeżeli gram x/f turn i river to z czym w tym spocie gram kiedykolwiek? Tylko Tx? Wtedy byłbym mega exploited na bordach w których wpada strt lub kolor.

Odpowiedz
Cytat
Frayyex
Oldschool Grinder

Statystyka Cbet (IP) nie ma NIC wspólnego ze statystyką Bet vs Missed CBet (IP) . Pierwsza statystyka określa jego zachowanie gdy jest agresorem pf, natomiast druga mówi o jego zachowaniu na Twoją bierność. Nie wydaje mi się, żeby można wysnuć wniosek, że jak dużo cbetuje to będzie też dużo betował vs Twój missed cbet.

Odpowiedz
Cytat
wedkarzadi Autor wątku
wedkarzadi
Oldschool Grinder

Nie powiedziałbym, że nie ma nic wspólnego bo wyraźnie pokazuje tendencje do aktywności na flopie, ja mam inną opinię niż wy na ten temat. Ale jeżeli faktycznie trzymamy się faktów, że nie mamy statów bet in pos (wtedy nie miałem) to wtey w tym zakresie gosć to unk.
Ten zakres , który podałem, według mnie na takim bordzie 90% unków betuje no i akurat ten też tak zrobił. Skupcie się może na głównej zagwozdce ręki czyli turnie i riverze :)

Odpowiedz
Cytat
Frayyex
Oldschool Grinder

Jeżeli to unk. to zagrałbym po prostu bet flop i b/f turn żeby zobaczyć na czym stoję. As played x/f river. Jakiekolwiek x/c czy block bety moim zdaniem mijają się z celem. Callnie Cię każdy Tx a dodatkowo sprawdzą Cię sety/2pairs które zagra check behind na river.

Oczywiście czekam na wypowiedź trenejro =)

Odpowiedz
Cytat