Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Aa, Nl50

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
116 Wyświetlenia
slimy3

Boss, $0.25/$0.50 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

MP: $8.50 (17 bb)
CO: $60.08 (120.2 bb)
BTN: $59.19 (118.4 bb)
SB: $58.06 (116.1 bb)
BB: $80.61 (161.2 bb)
Hero (UTG): $54.05 (108.1 bb)

Preflop: Hero is UTG with A A
Hero raises to $1.50, 2 folds, BTN calls $1.50, SB folds, BB calls $1

Flop: ($4.75) 7 2 J (3 players)
BB bets $3.56

BB: 20/15 po 115 rozdaniach

Jak to gracie?

• raise/call shove
  • call i patrzymy co sie dzieje dalej
  • czy mozna tutaj mysle w ogole o lini raise/fold?

vs loose range
dla BB dajac taki range donkowanie JJ-TT, 77, 22, AJs, KJs, Tc9c, 9c8c (TT jako dorzucenie czasem poketa do donkowania) mam 50%

Board: J♣7♣2♦
       Equity     Win     Tie
BB    50.37%  50.37%   0.00% { JJ-TT, 77, 22, AJs, KJs, Tc9c, 9c8c }
Hero    49.63%  49.63%   0.00% { AdAh }

tylko, ze on napewno sie nie bedzie z tym stackowal, wiec call? i fold na any :club:?

vs V's stacking range

Board: J♣7♣2♦
       Equity     Win     Tie
BB    77.16%  77.16%   0.00% { JJ, 77, 22, AJs, Tc9c, 9c8c }
Hero    22.84%  22.84%   0.00% { AdAh }

AJ dorzucilem jako spazz z TP - czasem sie zdarza _wink:

Ale ogolnie EQ na raise/call shove nie ma. Dlatego widze tutaj albo call i myslimy dalej na turnie - ale troszke wchodzi sie w 'guessing game' i jest jeszcze za nami jeden gracz (48/21 po 125 rozdaniach). Nie dalem V zadnego FD (bez GS), ale nie sadze by dnkowal z golym FD (moze z A2 w treflach) - chociaz moze to moj blad?

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
Misiek28

BB donkował cos do tej pory? 20/15 idzie w strone raczej jakiegos rega, wiec ja na bordzie J72 z fd spodziewał bym sie od niego x/r z setem i ciężko tez powiedziec czy leadował by fd. To jest raczej kwestia readow na niego. Ja jego range ocenił bym na TP typu AJ(troche kombinacji blokujesz), KJ, QJ, TT moze 99 i 88, które nie chcą zobaczyć kilku kart na T i donkują zeby sprawdzic na czym stoją. Spokojnie moze sie tez pokazac tam z QQ, którego nie chce sqz/foldować na Twoj mocny UTG range. Ja bym grał na pewno 2x call zeby utrzymać dosc luznego BTN w puli i trzymać BB na szerokim range.

Odpowiedz
Cytat
kustra

Ja tu widzę, że jego range jest mocny.
Gra Ci psb donk, oop na takim flopie, z fishem w rozdaniu.
Nie za często widzę tam słabe drawy, czy jakieś Jx, może AJ, które blokujesz.

Mimo wszystko wolę to callować i bawić się w guessing game na turnie, jeśli nie mam większego info jego donkach, agresji etc.

Odpowiedz
Cytat
hahaUnaab

Jak ja to widze to tak:

Preflop on powinien squeezowac AJ i JJ - czy to zrobi?

Jest 3way z fishem. Ty nie bedziesz tutaj bluff cbetowal, wiec nie ma sensu, zeby BB czekal z setem. Co jest bardziej klopotliwe to on moze spokojnie donkowac TP for value od fisha, wiec to nam sprawia problem, bo jezeli on by mial tam super silnie i zawsze lepiej to mamy ez fold. Jak on moze tam miec takze srednio dobrze kontra nasza reka a mocno vs fish to raise fold moglby byc opcja. Teraz pytanie czy sadzisz, ze on wrzuci FD kontra Twoj raise? Jezeli tak to niefajnie. Jezeli nie to byloby idealnie, bo bedziesz gral bet na kazdym blanku sadzac, ze on shipuje sety na flopie.

Ja bym gral chyba call i zobaczyl co sie dzieje. Jak obydwoje callniecie to on nie bedzie blefowal turna i nawet z TP nie bedzie szczesliwie gral barrela wiec bedziesz mogl foldowac vs bet, a jak zagra check to sobie szczesliwie vbetujesz fisha.

Odpowiedz
Cytat