Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl5

5 Posty
5 Użytkownicy
2 Reakcje
609 Wyświetlenia
taczkadrzewa

Witam,

Zawodnik dobry Ft3bet 65%, 2bet turn 5%, x/r total 8%, turn AF 2,73%

Na flopie można by więcej, z racji że gość może posiadać ze 3 kombo FD oraz kilka KX?
turn, wydaje mi się iz sizing ok, natomiast co ja biję po jego raise: AK 6kombo, czy może je tak rozgrywać?Nie widze tutaj dużo blefów. Czy ludzie tak grają FD w dimondach- jedno kombo AdQd. MOże FD z flopa?
Reszta to 11 kombo które mnie biją:77,JJ, KsJs, KK.

PokerStars - $0.05 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

CO: 165.6 BB (VPIP: 30.62, PFR: 25.41, 3Bet Preflop: 9.26, Hands: 315)
Hero (BTN): 112.4 BB
SB: 100 BB (VPIP: 25.02, PFR: 20.70, 3Bet Preflop: 9.38, Hands: 1,235)
BB: 100 BB (VPIP: 30.32, PFR: 17.82, 3Bet Preflop: 6.12, Hands: 382)
UTG: 102.2 BB (VPIP: 21.84, PFR: 17.83, 3Bet Preflop: 5.55, Hands: 2,016)

SB posts SB 0.4 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.4 BB) Hero has A♠ A♣

UTG raises to 3 BB, fold, Hero raises to 9 BB, fold, fold, UTG calls 6 BB

Flop: (19.4 BB, 2 players) K♦ 2♥ 7♥
UTG checks, Hero bets 9.4 BB, UTG calls 9.4 BB

Turn: (38.2 BB, 2 players) J♦
UTG checks, Hero bets 18.4 BB, UTG raises to 83.8 BB and is all-in

Odpowiedz
Cytat
4 odpowiedzi
FoocuS

To jest fold, nikt tu nie bedzie podbijal z drawem lub TP. Sety sie odpalaja najpozniej na Turnie.

Odpowiedz
Cytat
lenrok1999

ale generalnie mogles na przyszlosc zagrac wiekszy bet flop

Odpowiedz
Cytat
Stalmi321

Trochę sick spot, bo z jednej strony nie blokujemy nut FD, ale z drugiej strony mówisz, że chłop raczej pasywny i dużo folduje na 3b.

AK offsuite u niego raczej nie widzę w calling range bez pozycji, a suited ma tylko 1 kombinacje. Do tego można dodać AdQd, AhQh, QhTh i QdTd, więc na siłę uzbieramy 5 kombinacji. JJ i KJ to 6 kombinacji. Niby wychodzi w miarę po równo, ale: AKs przecież mógłby raisować flop jakby chciał grać x-raise, nie wiadomo czy sprawdza w ogóle backdoory na flopie, więc odpadłyby AdQd, QdTd. No i mówisz, że gość jest pasywny.

Trochę dużo tych "ale" na naszą niekorzyść, wiec jak dla mnie to on hitnął te JJ albo KJ i ja bym to spasował

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

Do tego można dodać AdQd, AhQh, QhTh i QdTd, więc na siłę uzbieramy 5 kombinacji. JJ i KJ to 6 kombinacji. Niby wychodzi w miarę po równo

Zapominasz tutaj o jednym: twoje equity, kiedy on trzyma seta to 5%, jezeli trzyma combo drawa to ~70% (zalezy jak mocnego). Zakładam, że przeciętny reg z mikro nie będzie tu wsuwał AK (chociaz niewykluczone), wiec to będzie KJs x2, dowolny set (pewnie nie wszystkei combo, wiec powiedzmy 8 kombinacji). Blefy to pewnie QThh, QTdd, T9dd, T9hh, AThh, ATdd, czasami może AJhh, QJhh - ale wszystko to ma po kilkanaście outów. Nie mniej, masz to combo, które jest najlepszym callem ze wszystkich twoich AA. Vs sety i combo drawy masz 34%, a na call potrzebujesz ~33%. Skoro z matematyki wychodzi b/e call, to ja bym się zastnawoił jak Cie rywal widzi. Jeżeli on widzi Cie jako tight gracza, to masz fold, jeżeli w takich spotach często blefujesz to masz call.

ale generalnie mogles na przyszlosc zagrac wiekszy bet flop

w jakim celu miałby grac wiekszy sizing na flopie? :)

Odpowiedz
Cytat