Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA NL5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
277 Wyświetlenia
aleasy77

O przeciwniku nic nie wiem, bo to pierwsze rozdania z nim. Preflop po jego open z buttona, gram 3-bet na BB (tutaj nie ma co się rozpisywać nad tym). Na flopie są dwa kiery, dodatkowo board jest sparowany, gram c-bet i dostaję call. Turn już nie zbyt dobry, bo spada trzeci kier, postanowiłem zabetować za nieco ponad 1/2 pota, w przypadku raise odpuszczam, ponownie call. Na river postanowiłem zagrać jeszcze bet za 1/4 pota (myślałem, zę lepiej zabetować samemu w tym spocie, nawet niedużym betem niż zaczekać) i dostaję raise. Mógł w sumie tak rozegrać flusha, ewentualnie tripsa. Co sądzicie o tym spocie, zastanawiam się tutaj czy rozegrać można by to było inaczej czy jest ok.
https://www.boomplayer.com/22363627_461EB43F7F

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Sobol6301

Mysle ze Ok, bo cały czas value mamy od Jx. Na river na ten sizimg mysle ze Jx dalej nam płaci i na raise mamy łatwy fold.

Odpowiedz
Cytat
trzasku

Preflop: Według mnie sizing za mały, standard na 2bb open to 4x a bez pozycji można lekko więcej. Masz dobrą rękę i chcesz budować pulę. Przeciwnik prawdopodobnie calluje bardzo podobny range na taki podwyższony sizing.

Flop: Gram tak samo.

Turn: Tutaj ewentualnie sizing sam bym minimalnie wyższy zrobił ale 90c jest pewnie tak samo dobre. Dalej callują nas AJ, KJ, JQs, JTs, QQ jeżeli nie stakowały się preflop. Gotowych flushy jest tu ekstremalnie mało i nie trzeba ich się w ogóle obawiać, około 10 kombinacji. Gdybym dostał raise też odpuszczam.

River: Dalej masz obowiązkowego valuebeta od AJ, KJ, QQ. Sizing dałbym około 1/2 na raise mimo dobrego wymagane equity masz tam zawsze fold.

Stół: 3♥3♠J♥ 6♥ 9♣
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    70.59%   70.59%    0.00% { AdAc }
MP3    29.41%   29.41%    0.00% { QQ-JJ, 33, AJs, KJs, AhKh, AhQh, KhQh, AhTh, KhTh, QhTh, AJo, KJo }

Gdybyś od razu od preflopa podwyższał sizingi miałbyś według mnie łatwiejsze decyzje. 3x praktycznie nie ma żadnego w rangu więc tym się w ogóle nie przejmuje.

Odpowiedz
Cytat