Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl5

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
1,371 Wyświetlenia
grosicky

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 8 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $6.66 (133.2 bb)
Hero (BB): $5.02 (100.4 bb)
UTG+2: $5 (100 bb)
MP1: $7.81 (156.2 bb)
MP2: $5 (100 bb)
MP3: $4.67 (93.4 bb)
CO: $6.65 (133 bb)
BTN: $4.98 (99.6 bb)

Preflop: Hero is BB with A A
5 folds, BTN raises to $0.15, SB folds, Hero raises to $0.50, BTN calls $0.35

Flop: ($1.02) K Q J (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.55, Hero calls $0.55

Turn: ($2.12) 9 (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.15, Hero folds

Villain: 16/14 Ft3bet 0/4 (zawsze call) AF 1.3 WTSD 30 WonSD 36- 267h

Flop marzenie - ale myśle, że nie potrzebnie tutaj zagrałem check/call - raczej mam vbeta od AK/AQ/AJ + TT + jakieś tam FD. Ciężko powiedzieć czy on KK/QQ wrzuca pre czy gra call, ale kombinacji, które już mnie biją nie ma w sumie aż tak wiele.

Oraz czy jeżeli gram cbet flop a on gra call czy na takim turnie mam jeszcze vbeta? Z pozycją on dalej będzie callował te ręce, które wymieniłem na flopie a sety pewnie by raisował ? Zwłaszcza, że póki co często dochodził do SD i nie wygrywał tam za często.

Bet flop/bet turn/ x/f blank river ?

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
rusher88

Siema.

Na Ft3bet próbka jest tak mała, że w sumie nie mówi nic. Na tych pos. on może callować trochę szerzej, więc jakieś JTs okazjonalnie może się tu trafić, ale niestety też QJ i KQ, czy KJ. Jest trochę kombinacji, od jakich możesz vbetować, ale jak tego zakresu nie poukładamy, to masz tu lekko ponad 50%. To nie będzie spot, gdzie będziesz miał 70 czy 65% vs jego zakres i ja tu nie widzę nic szczególnie złego w tym, żeby grać XC zamiast CB, szczególnie że 3streetów value to Ty po prostu tu nie masz.

Bez względu na to jak zagrałeś flopa, vs TAG na takim turnie jestem za XF. To nie jest wg mnie spot, gdzie on będzie betował słabsze, albo callował szczególnie dużo słabszych, żebyś mógł vbetować, tym bardziej, że część kobinacji jak KTs, QTs, czy JTs właśnie się poprawiły, a to one powodowały, że masz od czego vbetować -> AK blokujesz mocno i nie jest powiedziane, że będzie tu callować, tak samo jak AQ. Z kolei nie sądzę, żeby taki przeciwnik wybietnie czesto zamieniał wspomniane ręce w bluff = XF turn.

Odpowiedz
Cytat