Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA NL25 vs mocno tight przeciwnik

4 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
198 Wyświetlenia
Bielanek
BlackMember

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (6 handed)

Known players:
[tg]BB$39.81:///////;MP2(Hero)$25.00:///////;MP3$48.16:///////;CO$28.25:///////;BU$25.00:///////;SB$25.42:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP2 with A:c, A:d.
Hero raises to $1, 2 folds, BU calls $1.00, 2 folds.

Flop: ($2.35) 2:h, 8:d, 8:h (2 players)
Hero bets $1.50, BU calls $1.50.

Turn: ($5.35) J:d (2 players)
Hero bets $3.75, BU calls $3.75.

River: ($12.85) 2:d (2 players)
Hero checks, BU bets $9.00, Hero folds, BU gets uncalled bet back.

Final Pot: $12.85.

Jak to gracie przeciwko takiemu przeciwnikowi: 17/14/1.1 WTS:16 po 204hands

3 odpowiedzi

Nienawidzę grać przeciwko takim gościom szczególnie jak jeszcze mają farta.

Dzisiaj sam wtopiłem 3BI do takiego ruskiego murka co siedział za mną. Gość zagrał bardzo niewiele rozdań na ogół pasował flopy a 3 razy które zagrał do SD (przeciwko mnie) trafił sety 7, 6, 4, a ja jak ryba sprawdzałem alliny z AK AQ i AJ na flopach AK7, AQ6, AJ4 po 3cim razie się wku.... i skończyłem sesję.

Jest taki typ graczy, którzy nigdy (prawie nigdy) nie blefują i nie mówię tego o CBetach tylko grubych betach na turn/river i all inach.

A co do tego rozdania to prawdopodobnie nie odpalałbym 2nd barrel tylko zagrał check - call na turnie (o ile on zabetuje) a jeśli nie zabetuje to sam gram valuebeta na river.

ebdul18
Elite Grinder

Bet na river wydaje się być dobrą opcją. Albo check/call. Po tym jak koleś gra albo ma pockety albo flush drawa. Po tym jak się sparowała 2 na river 22 jest mało prawdopodobne, a z 8x pewnie zagrał by raise w którymś momencie. Bet turn tutaj to jest standard.

evog
Elite Grinder

Spokojnie można strzelic value beta na river. Boimy się tylko JJ. Flush raczej nie możliwy. Dodatkowo jak zaczekamy to obstawi tylko JJ.
Ja tu gram value bet na każdym streecie i na raise turn/river się zrzucam bo to oznacza tylko FH.

No a check turn jest imo głupim pomysłem, bo flop nie umożliwia wiele rąk które nas biją (22 - 6 kombinacji).

BTW. Dlaczego myślę że C/C river jest złym pomysłem?
Mało prawdopodobne jest to że bedzie on tu blefował missed FD. Nie wierzę też, że zagrał by value bet z 99-TT (17/14/1.1 WTS:16 po 204hands ).
Więc sprawdzając jego ręce zobaczymy raczej lepsze ręce.
Grając bet/fold tracimy tyle samo jeżeli ma lepszą rękę, a może uda nam się jeszcze coś wycisnąć od gorszych rąk.