Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] AA nl25 rush

5 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
143 Wyświetlenia
HandOnFire

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.1/$0.25 No-Limit Hold'em (9 handed)
Known players:
[tg]CO$27.50:///////;BU$10.00:///////;SB$40.12:///////;BB$6.10:///////;UTG1$25.00:///////;UTG2$25.59:///////;MP1$62.64:///////;MP2 (Hero)$29.05:///////;MP3$20.37:///////;[/tg]
Preflop: Hero is MP2 with A:c, A:s.
3 folds, Hero raises to $1.00, MP3 folds, CO calls $1.00, 3 folds, 2 folds, BB folds.

Flop: ($2.35) 2:d, 5:d, Q:c (2 players)
Hero bets $1.50, CO raises to $3.00, Hero calls $1.50.

Turn: ($8.35) 9:c (2 players)
Hero checks, CO bets $0.25, Hero raises to $5.25, CO raises to $12.12, Hero raises to $25.05, CO calls $11.38.

River: ($56.9) T:s (2 players)

Final Pot: $56.9.

Results follow:

Hero shows a pair of aces(Ac As).

CO shows two pairs, queens and nines(9s Qs).

CO wins with two pairs, queens and nines(9s Qs).

unk. Po tym mini becie na turnie zgupialem, obastawilem go na TP

4 odpowiedzi

Cześć !

W poprzednich handach zapomniałem wspomnieć - nie wklejaj plz wyników rozdań, nawet hidden. Będzie nam łatwiej :)

Preflop nie mam za bardzo co dodawać :)
Flop - sizing cbetu jak najbardziej poprawny, betujesz tutaj wysoko z uwagi na FD. Co do jego miniraise'u - tutaj sprawa jest dyskusyjna. Unk może to robić z setem, Qxem, FD lub kombinacjami w stylu TP + FD. Ja osobiście z moim aggro style jestem za raisem tutaj i gram tutaj broke raczej. Call jest tutaj najgorszą opcją.

As played na turn przez call robimy sobie dużo kłopotów, raise cbet flop i raise to reraise turn raczej mówi Ci, że jesteś w ... wiadomo gdzie i tutaj prędzej już bym skłaniał się ku foldowi.

pozdrawiam

HandOnFire Autor wątku
HandOnFire

chcialem zostawic w grze jego blefy i Qx callujac flopa.
a co do wynikow to nie rozumiem tego? przeciez nikt nie kaze wam tam wchodzic, ja rozumiem, ze nie powinnismy byc result oriented i gramy vs range, a nie konkretna reka. Ale ukryte wyniki mi w niczym nie przeszkadzaja, a czasami pomagaja w hand readingu :)

ablazer

A na jakiej podstawiesz obstawiasz, że unk ma tu dużo blefów na minreraise?
Ja mu tu najczęściej daje seta (błąd w protection swojej hand) albo FD (tanie budowanie puli + kontrola).
Jak chciałeś indukować blef to imo nie masz innego wyjścia na turnie niż stackoff, ale ja bym tak nie grał.

asob

Co Ty Pastor nie mozesz sie powstrzymac przed ogladaniem ukrytych wynikow?
To Ty musisz ostro tiltowac czasem;)