Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA NL25

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
112 Wyświetlenia
Aron69

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 9 Players

UTG+2: $35.41 (141.6 bb)

Spoiler

MP1: $40.65 (162.6 bb)
MP2: $24.15 (96.6 bb)
MP3: $25 (100 bb)
Hero (CO): $25.35 (101.4 bb)
BTN: $44.26 (177 bb)
SB: $25.59 (102.4 bb)
BB: $6.67 (26.7 bb)
UTG+1: $26.55 (106.2 bb)

Preflop: Hero is CO with A A
UTG+1 folds, UTG+2 raises to $0.75, 3 folds, Hero raises to $2, 3 folds, UTG+2 calls $1.25

Flop: ($4.35) 4 9 5 (2 players)
UTG+2 checks, Hero bets $2.76, UTG+2 calls $2.76

Turn: ($9.87) 2 (2 players)
UTG+2 checks, Hero bets $6.50, UTG+2 calls $6.50

River: ($22.87) Q (2 players)
UTG+2 bets $8.50, Hero calls $8.50

Pre-flop: Gram vs tight UTG. Stwierdziłem, że i tak częściej dostanę fold niż call dlatego sizing 3betu lekko zmniejszyłem (większość przeciwników i tak nie patrzy na sizingi przeciwników tylko na swoją rękę)
Flop: Nawet spoko board, nie spodziewam się u przeciwnika dużej ilości setów, raczej więcej overparek. Sizing mógł być większy, lecz stwierdziłem, że zagram badawczo lekko mniejszy. Jeśli flopnął seta powinien pokazać agresje już na flopie. FD raczej będzie miał bardzo mało w swoim zasięgu więc nie boję się kolejnego :heart:
Turn: Spada dla mnie blank więc kontynuacja agresji z mojej strony.
River: Tutaj dla mnie jest zagadka, nie mam odpowiedniej próbki by posiłkować się statami co do donk betu villaina. Na pewno odpada tutaj raise.
Więc zostaje mi call lub fold. Do rivera villain powinien mieć range coś w stylu: 99-KK, nie spodziewam się flusha u niego gdyż A♥:K♥: i A♥:Q♥: blokuje.

Jak myślicie donk na river villaina jest bardziej w stonę value please call me czy bet blef bo spadł trzeci :heart: ?
Jeśli value bet to pewnie od 99, QQ by nie dostać check back i tutaj nasuwa się drugie pytanie czy zrobi donka z KK?

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Jozio0506

Never foldem.
Ale zauważyłem małą sprzeczność: twierdzisz, że przeciwnik nie patrzy na size 3betu, po czym zmniejszasz sizing, żeby nie prowokować foldu - dla mnie to nie ma sensu.

Za bardzo strachliwie tutaj grasz, ja gram wyższe bety bo widzę u niego dużo overparek. Na river on tak może grać z setem QQ, a czasami 99, ale na pewno też KK i JJ, czy nawet TT. Ja tutaj nie rozważam folda i calla, tylko call i raise.

Odpowiedz
Cytat
wma21

Cześć

PF wyżej i niepotrzebnie zaniżasz ten sizing. Co do postflopu to również sizingi można podciągnąć na F i T ale to już kosmetyka. Masz tu sporo value od OP, FD gdzie najczęściej ma tu FD z 2 OC co ułatwi mu sprawdzenie. Co do R to ciężka decyzja. Swoim Ah ograniczasz liczbę FD ale jaki on miałby sens grania w ten sposób z JJ-TT? Od czego dostanie value? AA, KK może czasem tak zagrać (takiego blockbeta). Ogólnie jedyne co zachęca do calla to ten sizing i fakt, ze musisz być tu dobry w ~21% przypadków + to, że rąk jakie cię biją jest tu bardzo mało bo w zasadzie 3 kombo QQ, może jakieś niskie flushe (niskie sc o ile je otwiera i calluje z nimi 3-bety OOP)

Odpowiedz
Cytat