Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa Nl25

8 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
338 Wyświetlenia
Robmeister

Moje pytanie brzmi czy błędem z mojej strony był tutaj taki mały raise preflop... czy po prostu miałem pecha? ;)

Known players:
[tg]Position_Stack:hands/vp$ip/RaisePreflop/AF/WTS/ORL/BBvsSteal/W$SD;BB$5,50:374/12/7/2,8/26/13/100/70;MP1$19,19:26/42/0/0,6/27/0/-/67;Hero$4,45:///////;[/tg]
0,1/0,25 No-Limit Hold'em (10 handed)
Hand recorder used for this poker hand: PokerStrategy Elephant 0.67 by www.pokerstrategy.com.

Preflop: Hero is CO with A♥, A♣
3 folds, MP1 calls $0,25, 2 folds, Hero raises to $0,75, 2 folds, BB calls $0,50, MP1 calls $0,50.

Flop: ($2,35) 6♠, 6♣, 5♥ (3 players)
BB checks, MP1 checks, Hero checks.

Turn: ($2,35) 2♠ (3 players)
BB checks, MP1 checks, Hero bets $0,75, BB calls $0,75, MP1 calls $0,75.

River: ($4,60) 9♦ (3 players)
BB checks, MP1 checks, Hero raises $2,95 (All-In), BB raises to $4,00 (All-In), MP1 folds.

Final Pot: $11,55

Results follow (highlight to see):
Hero shows two pairs, aces and sixes (Ah Ac)
BB shows a full-house, fives full of sixes (5d 5s)

BB wins with a full-house, fives full of sixes (5d 5s)

7 odpowiedzi
Gomez224

Witam

Jak masz limperów w rozdaniu podbijasz standardowo. 4BB + 1bb za limpera co daje 1,25$. Wtedy na takim flopie przy 2 oponentach check jest OK, natomiast na turnie grałbym bet za 1/2 pota i all in na river. Prosta linia bet flop all in river też będzie OK.

Pozdrawiam

Robmeister Autor wątku
Robmeister

właśnie o to chodzi że tego limpera pierwszego nie chciałem zbytnio przestraszyć, i liczyłem na to że wejdzie przy takim "mini"-raise...ten BB z kolei miał staty bardzo tight i w sumie spodziewałbym się wejścia dopiero z czymś troszkę mocniejszym albo wyższym...

Gomez224

Robmeister napisał
właśnie o to chodzi że tego limpera pierwszego nie chciałem zbytnio przestraszyć, i liczyłem na to że wejdzie przy takim "mini"-raise...ten BB z kolei miał staty bardzo tight i w sumie spodziewałbym się wejścia dopiero z czymś troszkę mocniejszym albo wyższym...

To jest myśle taki typowy błąd, że zapraszasz do rozdania więcej osób niż powinieneś. AA chcesz grac góra z 2 osobami. Im więcej osób w rozdaniu tym mniejsza siła rakiet.

Pozdrawiam

Aimboy

Nie no wedlug mnie mniejszy raise na preflopie jest w miare ok, ale jesli juz jakis ma byc to 3bb+1bb za kazdego limpera, ty zagrales zdecydowanie za malo. Nie rozumiem za bardzo Gomez, czemu napisales, ze check na flopie bedzie wtedy ok, wedlug mnie nie mozemy sobie pozwolic na taki slowplay majac tylko overpair oraz az 2 oponentow. Tutaj trzeba grac bet/all-in flop, all-in turn.

Gomez224

Aimboy napisał
Nie no wedlug mnie mniejszy raise na preflopie jest w miare ok, ale jesli juz jakis ma byc to 3bb+1bb za kazdego limpera, ty zagrales zdecydowanie za malo. Nie rozumiem za bardzo Gomez, czemu napisales, ze check na flopie bedzie wtedy ok, wedlug mnie nie mozemy sobie pozwolic na taki slowplay majac tylko overpair oraz az 2 oponentow. Tutaj trzeba grac bet/all-in flop, all-in turn.

Zastanów się Aimboy ile razy ktoś trafi tutaj 55, albo tripsa ??? to jest wymarzony flopa dla nas, ponieważ jest strasznie trudny do trafienia. Tutaj nie ma co chronic ręki bo albo wygrasz albo przegrasz.

Ale to jest moje zdanie ;)

Krasu

Gomez224 napisał
Ale to jest moje zdanie ;)

i moje też ;) dobry flop do grania check, dajemy im możliwość dobrania pary na turnie i ukrywamy siłę naszej ręki, co ma być to będzie , z asami i tak short będzie all-in, czy na flopie czy na turnie to bez znaczenia, ważne żeby przeciwnicy opłacili

Robmeister Autor wątku
Robmeister

co do mojej gry po flopie to też mi się wydawało że to idealny flop do check...
dobrze przeczytać że trenerzy zagraliby podobnie ;)