Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Aa Nl25

8 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
141 Wyświetlenia
Kasica553

PartyGaming - $0.25 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 3

BTN: $8.75
Hero (SB): $56.67
BB: $43.42
UTG: $16.71
CO: $25.00

Hero posts SB $0.10, BB posts BB $0.25

Pre Flop: ($0.35) Hero has A♦ A♥

UTG calls $0.25, fold, fold, Hero raises to $1.25, BB raises to $3.00, fold, Hero calls $1.75

Flop: ($6.25, 2 players) 3♠ 6♣ Q♠
Hero checks, BB bets $4.45, Hero calls $4.45

Turn: ($15.15, 2 players) K♣
Hero checks, BB checks

River: ($15.15, 2 players) 7♠
Hero bets $7.20, BB raises to $14.40, Hero calls $7.20

jak tu grac na river? villain 38/6 i 3bet 3% troche sie balam QQ i KK ale mysle ze AK czy KQ czy jakis blef na river mogl to byc

7 odpowiedzi
preludiumm

Skoro on ma 3% 3bet to ma tam tylko mocno, a Ty masz nutsa, hop siup big 4bet gramy na stacki preflop.

Kasica553 Autor wątku
Kasica553

za mocno to on tam nie mial :P na 4bet by sie zlozyl ez (ATs). ja mam dosc duzy steal + jest blindwar stad flat zeby zostawic szerszy range.

na flopie check/call zeby sobie z air i drawami barrelowal i inne gorsze rece jak JJ KK TT 99 AK.

Turn daje mu sie dalej wystrzelac a K czesto poprawia jego reke.

no i river to nei wiem czy jest sens betowac. bo JJ- zrzuca a QQ KK risuje. ten jego rise myslalam ze jest to jakies AK ktore trapowalo na Turnie albo jakis tani blef.

preludiumm

Ja nie sądzę, żeby przy 6%PFR i 3% 3betu gość tam miał słabo (akurat PFR w tym rozdaniu nic nie zmienia, ale pokazuje jego tendencje, że raise'uje mało, a jak raisuje to ma dobrą rękę), przecież 3% to są JJ+ i AK i na gościa co gra 38/6 to ja nie patrzę czy to blindwar, bo nie sądzę, żeby to miało dla niego znaczenie :D co więcej, możesz tu izolować UTG dość szeroko, ale nie sądzę też, żeby gracz 38/6 o tym myślał, on widzi tam swoje karty i nie sądzę, żeby pasował QQ+, AK do 4beta, jesteśmy też na lekkim deepie i imo w tym spocie 4bet > call 3bet, bo board Ci spadnie nieciekawy i na stacki z nim nie zagrasz postflop ;) jeżeli pokazał Ci akurat słabo to się zdarza, nie można być result oriented ;)

Kasica553 Autor wątku
Kasica553

moze nie mozna ale w ostatnie 2 dni wtopilam wszystko co ugralam w tym miesiacu ;/ poprostu tragedia wczoraj 8bi i dzis tez8. jakas masakra. nie wiem teraz czy zle gram (na pewno nei idealnie) czy to wina jakiegos mega pecha. ciagle chore akcje jak trafiam na turnie nutflusha to kolej robi fulla na river, albo fish mi pokazuje runner runner strita;/ ale oni juz tak maja

preludiumm

Nie ma się co denerwować, to jest część tej gry. Tak długo jak mimo ciężkiego okresu będziesz decision oriented i będziesz podejmować dobre decyzje, to będziesz wygrywać :)

Trzym się i GL! :f_thumbsup:

Kasica553 Autor wątku
Kasica553

no wiem ale na NL25 gram od niedawna a szczegolnie SH i jeszcze nie wiem czy na pewno gram dobrze i poprostu przyszedl downswing czy gram bardzo zle ;]

uche18

witam

skoro opp ma taki maly 3bet to z AA ja nigdy tutaj tego nie calluje tylko pakuje kase juz na pre flopie bo nie sadze zv on kiedykolwiek jest w stanie zrzucic tutaj QQ+ czy AK

skoro tylko call to x/c flop x/c turn
kiedy on checka ja tez gram beta ale skadam sie na raise bo w moich oczach juz nic nie bijesz + on nigdy (super zadko) bleffujv w ten sposob a z AK robi just call o ile nie betuje turna

Pzdr