Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA Nl2 Fr

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
121 Wyświetlenia
nowiq

Hand converted with online PokerStrategy.com hand converter:

Graj rękę

$0.01/$0.02 No-Limit Hold'em (8 handed)

Known players:
[tg]UTG2$4.17:///////;MP1$1.90:///////;MP2$2.04:///////;MP3 (Hero)$2.03:///////;CO$0.80:///////;BU$2.00:///////;SB$5.04:///////;BB$5.00:///////;[/tg]

Preflop: Hero is MP3 with A:h, A:d.
3 folds, Hero raises to $0.06, CO folds, BU calls $0.06, SB folds, BB calls $0.04.

Flop: ($0.19) 6:d, 4:s, 2:s (3 players)
BB checks, Hero bets $0.14, BU calls $0.14, BB raises to $0.73, Hero calls $0.59, BU raises to $1.94, BB raises to $4.94, Hero calls $1.24.

Turn: ($9.04) K:c (3 players)

River: ($9.04) K:s (3 players)

Final Pot: $9.04.
Results follow:

BU shows a flush, ace high(3:s A:s).
BB shows a full-house, twos full of kings(2:h 2:d).
Hero shows two pairs, aces and kings(A:h A:d).

BB wins with a full-house, twos full of kings(2:h 2:d).
------------------------------
BB: vpip17, preflop raise 12, flop aggression factor 8, próbka 205 rąk
Button: vpip20, preflop raise 4, próbka zerowa 25 rąk(sprawdza top pary z niskim kickerem, więc zakwalifikowałem go jako słabego gracza)
------------------------------

BB: wątpię, żeby sprawdzał moje podbicie preflop z 35, które w tym wypadku dałyby mu strita. Sądząc po jego statystykach wysokie pary podbił by już przed flopem, może sprawdził tylko AK, którego biję. Z flush drawem by tylko sprawdził, bo tanie zobaczenie karty na turnie jest mu na rękę. Jedyną opcją jest set, co potwierdza zagranie check/raise z jego strony.

Button: w najlepszym wypadku mógł sprawdzić mój zakład sprawdzić z Ax, gdzie x to top para, bądz karta dająca mu straight drawa. Mógł mieć również flush drawa.

Odnośnie mojej gry, po podbiciu BB odrazu obstawiałem go na seta i myślę, że właśnie wtedy powinienem zrzucić te AA. Miałem outy na backdoor straight drawa i seta asów oraz gracza za sobą, który sprawdza karty z tego zakresu, więc praktycznie nic. Proszę o opinię :)

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
jarrekz

Witam,

W 3 way pocie i vs taki tight gracz Twoje AA gra sie zawsze na kazdym streecie tylko cb/fold, on raisujac prawie zawsze pokaze Ci seta, dlatego Twoje sprawdzenie jest bledne.

Odpowiedz
Cytat