Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA NL2 (deep stack)

4 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
613 Wyświetlenia
eniksenik
PokerStrategist

Preflop zdecydowanie mogłem zwiększyć sizing. Tak samo na flopie i turnie, poza tym wydaje mi się standard i nie ma co kombinować z innym rozegraniem, zwłaszcza że to NL2. Problem pojawia się dopiero na river, gram na unka z tendencją na fisha: 29/21, niewiele ponad 100 hands.
Na takich deepach chyba nie mam co szukać w linii bet/call, zbyt dużo mnie bije. Jakoś nie widzę tu value. Jedyne od czego moge dostać call, to tak naprawdę TT i QQ, ale czy te ręce będzie limp/callował pre... Szczerze, wątpie. Bet/fold nie wydaje mi się tutaj najbardziej optymalny, chociaż z drugiej strony blokuje moim A♠: nutsa, więc teoretycznie nie powinien tutaj raisować jakiegokolwiek flusha i lepiej było zagrać bet za 1/3 pota i liczyć tylko na call, a w przypadku raisu mimo wszystko zrzucać? Jednak check/fold bo na river za dużo wpada czy biorąc pod uwagę sizing i tendencje fishy check/call który wybrałem jest poprawnym zagraniem?

Pozdrawiam :f_thumbsup:

Poker Stars, $0.01/$0.02, $0.01 ante No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.19 (259.5 bb)
Hero (BB): $4.35 (217.5 bb)
UTG: $3.60 (180 bb)
MP: $5.08 (254 bb)
CO: $5.06 (253 bb)
BTN: $12.14 (607 bb)

Preflop: Hero is BB with A A
UTG calls $0.02, MP calls $0.02, 3 folds, Hero raises to $0.12, UTG calls $0.10, MP calls $0.10

Flop: ($0.43) 3 9 6 (3 players)
Hero bets $0.32, UTG calls $0.32, MP calls $0.32

Turn: ($1.39) 8 (3 players)
Hero bets $0.82, UTG folds, MP calls $0.82

River: ($3.03) J (2 players)
Hero checks, MP bets $1.60, Hero calls $1.60

Odpowiedz
Cytat
3 odpowiedzi
kNoq001
PokerStrategist

czesc

nie wiemy czy to bedzie fisz, 29/22 po 100handach bedzie sugerowac bardziej rega lub chociaz troche ogarnietego gracza
na pewno na turnie mamy w wiekszosci przypadkow best hand po tym jak on tylko calluje (twopair/set powinny raisowac) i jego range idzie w kierunku jakiegos 77/T9, moze overlimpuje pre A9 i tego typy handy tym bardziej, ze wszyscy jestescie 200bb deep
przez to, ze blokujemy sporo A:s, szukam tam raczej minvbeta na riverze bo rzadziej bedzie mial tego flusha a moze miec problem z foldowaniem 2nd parek, TJ vs bet za 1$, jesli bysmy nie blokowali A:s to raczej czesciej bede to c/f
ani c/c ani tym bardziej b/c mi sie tutaj nie podoba, z c/c jest taki problem, ze dajesz mu zaczekac behind cale sd value ktore bijesz a on betnie tylko to co nas bije

pozdro

Odpowiedz
Cytat
eniksenik Autor wątku
eniksenik
PokerStrategist

Ok dzięki, zapomniałem dopisać, że z tego co pamiętam grał 1 stolik, a to do rega raczej nie podobne :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
kNoq001
PokerStrategist

to rzeczywiscie bedzie to raczej slabszy gracz, nie zmienia to jednak mojej linii na riverze bo wciaz zbyt malo wiemy

Odpowiedz
Cytat